Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Herner EV vs. Tilburg Trappers

Back to back tegen Herne

Twee dagen na het 6-5 overtime winst tegen Herner EV vervolgt Tilburg Trappers zijn oefencampagne. De kampioen van het reguliere Oberliga seizoen is zondagmiddag (aanvang 16.00 uur) andermaal de tegenstrever van de ploeg van coach Bo Subr

Onderlinge serie

Voor de tweede maal deze voorbereiding staan Tilburg en Herne tegenover elkaar. In de eerste editie stapte de regerend Oberliga als overwinnaar van het ijs. In het IJssportcentrum Stappegoor won men na verlenging met 6-5.

Opvallend feit

De overwinning van de Tilburgers betekende de eerste nederlaag voor Herne in de oefencampagne. De wit-rood-groene brigade won de vorige drie duels (5-1 tegen Krefeld U18) en twee maal tegen Herforder EV (0-2 en 6-1).

Herne

Ondanks het verlies was Frank Petrozza tevreden met de prestatie van zijn team. ‘We zijn drie weken bezig. Alle spelers doen actief mee en de ploeg ontwikkelt zich goed. Toch zijn deze wedstrijden bij uitstek geschikt om zaken uit te proberen.’ Zo experimenteerde de Duits-Canadese oefenmeester naar hartenlust met zijn aanvalslijnen.

Trappers

Tilburg rechtte de rug in de ontmoeting met Herner EV, dat pas in de extra tijd van een aantrekkelijk schouwspel capituleerde voor de ploeg van coach Bo Subr. Op een avond dat strijdlust, arbitrale dwalingen, effectiviteit en aanstekelijk aanvallend ijshockey hand-in-hand gingen, won de thuisclub in extremis met 6-5.

Ook Mickey Bastings zag zijn team vooruitgang boeken. ‘We wisselden hele sterke fases af met mindere perioden. Dat heeft te maken met het grote aantal nieuwkomers in de selectie. Je speelt met andere jongens in een lijn dan afgelopen jaar. Dat kost altijd even tijd om aan elkaar te wennen. Het is zaak gedisciplineerd in het systeem te blijven spelen en de afspraken die we vooraf maken na te komen.’

Who’s Hot

Bij de gasten voert Aaron McLeod de topscorerslijst aan. De 29-jarige center is voor het derde jaar actief in Herne. Hij tekende tot nu toe voor vier treffers In evenveel oefenduels. Parker Bowles leidt Trappers in game winning goals. De teller staat voor de Canadees met de fabelachtige stickhandling op twee.

Statistiek

Tilburg was +5 overall in zijn vijfde oefenwedstrijd. 37 van de 61 genomen spelhervattingen werden gewonnen door de ploeg van coach Bo Subr. Danny Stempher was wederom de beste Trapper in de face-off cirkel. De center won er 11 en verloor er slechts 3 (78,6%). In de vorige ijshockeyjaargang deelden Herne en Tilburg de winstpartijen in de Gysenberghalle. Tijdens het reguliere seizoen was de thuisploeg met 2-0 de betere, terwijl Trappers in de Meisterrunde Herne met 3-4 aan de zegekar bond.