Terug naar Nieuws

Herner EV vs. Tilburg Trappers (4-2)

Foto Arie Leeuwesteijn

Trappers op zoek naar constantheid

Tilburg Trappers ging zondagmiddag onderuit bij Herner EV. Dankzij de periodestanden 0-0, 1-0 en 3-2 werd het 4-2 voor de sterkste ploeg uit het reguliere Oberliga Nord seizoen van afgelopen seizoen.

De voorbereiding van Tilburg Trappers is nog pril. Zes gespeelde duels, drie keer een zege en even zo vaak een nederlaag. Hoe moeten we de kracht van de tweevoudig Oberliga kampioen inschatten? ‘Pfoeh, dat is heel lastig om te zeggen. We zijn nog niet constant genoeg. Zoveel is wel duidelijk. Uit bepaalde zaken kunnen we veel energie en positiviteit halen, maar andere dingen zijn gewoonweg (nog) niet goed’, sprak Ivy van den Heuvel na afloop van de ontmoeting in de Gysenberghalle.

‘De prestaties van een jonge ploeg gaan gepaard met pieken en dalen’, vervolgt de Tilburgse captain. ‘Als we de puck moven en de lijnen schaatsen dan overrompelen we elke tegenstander. Zelfs een DEL2 team als Bad Nauheim. Dat zag je vorig weekend. Wanneer de focus er echter niet is, lopen we achter de feiten aan. Dat weten we. Gelukkig hebben we nog twee weken om hieraan te werken.’

Voorafgaande aan het zesde oefenduel in de mager bezette Gysenberghalle werd het nodige improvisatietalent van coach Bo Subr gevraagd. Mitch Bruijsten, Ruud Leeuwesteijn en Kilian van Gorp waren allen onvoldoende fit om aan de wedstrijd te beginnen. Tevens ontbraken de youngsters Floris van Elten, Jari van de Kerkhof en Wouter Sars vanwege verplichtingen met het BeNe liga team en Jonne de Bonth gaf acte de présence met Oranje U20 tegen Geleen.

Ondanks de reeks afwezigen was Trappers in de openingsperiode zeker niet de mindere van de thuisploeg. Inzetten van Max Hermens en Reno de Hondt misten echter kracht en precisie om Herne doelman Christian Wendler te verschalken. Nadat Aaron McLeod namens de ploeg van coach Frank Petrozza van zich had laten horen, kwam er meer evenwicht in de partij.

Het middenstuk leek een kopie van de eerste twintig minuten. Tilburg was de bovenliggende partij en creëerde een karrenvracht aan kansen. Het vizier van Parker Bowles, Nick de Ruijter en Nardo Nagtzaam stond evenwel niet op scherp. Volledig tegen de verhouding in nam Herne zelfs via Marcus Marsall de leiding, 1-0. Trappers was even van de leg en mocht zich bij goalie Ian Meierdres bedanken dat de achterstand tot één goal beperkt bleef.

In het slotstuk waren de gastheren dodelijk effectief. Een dubbele tijdstraf tegen Alexey Loginov en Ivy van den Heuvel leidde de ondergang van Tilburg in. Zowel in de 5-op-3 als de aansluitende 5-op-4 sloeg Herne. Vooral de 2-0 van oud-Trapper Brad Snetsinger was van grote schoonheid. Praktisch vanaf de achterlijn zwiepte de Canadees de puck in de lange hoek. Toen Aaron McLeod er zelfs 4-0 van maakte, gaf niemand meer een stuiver voor de kansen van de regerend Oberliga kampioen.

Twee snelle treffers van Parker Bowles en Ivy van den Heuvel gaven de stand echter een volledig ander aanzien (4-2). In een alles of niets poging haalde Bo Subr zijn doelman naar de kant in ruil voor een zesde veldspeler. Het mocht echter niet meer baten. ‘De twee powerplay goals aan het begin van de derde periode vormde de nekslag. Maar wat werden die straffen weer makkelijk gegeven’, zuchtte Danny Stempher. ‘We kwamen nog sterk terug, maar een achterstand van vier doelpunten haal je niet zomaar op. Zeker niet met zoveel jongens die er vanavond niet bij waren.’

Samenvatting Eishockey TV

Statistieken