Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herner EV (6-5 OT)

Foto: Arie Leeuwesteijn

Veerkrachtig Trappers verslaat Herne in verlenging

Tilburg Trappers rechtte de rug in de ontmoeting met Herner EV, dat pas in de extra tijd van een aantrekkelijk schouwspel capituleerde voor de ploeg van coach Bo Subr. Op een avond dat strijdlust, arbitrale dwalingen, effectiviteit en aanstekelijk aanvallend ijshockey hand-in-hand gingen, won de thuisclub in extremis met 6-5.

Naast de strijd tussen de regerend Oberliga kampioen en de sterkste ploeg uit het vorige reguliere Oberliga seizoen was Tilburg tegen Herne ook het bal der afwezigen en geblesseerden. Trappers miste Mitch Bruijsten, Alexey Loginov en Kilian van Gorp. Alsof dat nog niet genoeg was, liep men in de zevende minuut van de openingsperiode nog meer averij op. Brock Montgomery werd na een check to the head door leidsman Patrick Gogulla naar de kleedkamer verwezen. ‘A clean hit. It was a bad call by the referee to kick me out of the game’, luidde het commentaar van de Canadees na afloop. ‘I pinched down the wall and protected the puck. I knew the defenseman was coming. I used my body as a train as I hit him hard.’

Uit de daaropvolgende powerplay sloegen de gasten direct munt. Met een kiezelhard schot in de linkerbovenhoek bewees Aaron McLeod volledig hersteld te zijn van de roekeloze check van Hannover Indians verdediger Robert Peleikis in de eerste wedstrijd van de play-offs van afgelopen jaargang. Begin tweede periode verdubbelde Herne de voorsprong, maar dankzij vier goals (Mickey Bastings, Ivy van den Heuvel en Danny Stempher voor de thuisploeg en andermaal Aaron McLeod voor Herne) binnen zeven minuten zochten beide teams met een 3-3 tussenstand na veertig minuten de kleedkamer op.

Toen Danny Albrecht met twee voltreffers er 3-5 van maakte, leek de equipe onder leiding van Frank Petrozza op weg naar een regelmatige overwinning. Trappers boog, maar wenste niet te breken. Een fraaie solo van Max Hermens en een geplaatst polsschot van Mickey Bastings stuwden de tweestrijd naar een verlenging. Daarin bleek Parker Bowles na 23 seconden wederom het goudhaantje, 6-5.

‘Despite the loss I’m happy. This game was a big test for us against one of the top teams in the league’, sprak Herne’s oefenmeester Frank Petrozza. ‘We’re making progress heading to the start of the season. That’s necessary because in my opinion the league will be very competitive and tight this year. Lots of teams are really better than last season’, aldus de Duits-Canadees die de eerste drie competitieduels vanwege een schorsing, overgehouden aan een vechtpartij in de serie met de Indians, vanaf de tribune moet aanschouwen.

Ook Mickey Bastings zag zijn team vooruitgang boeken. ‘We wisselden hele sterke fases af met mindere perioden. Dat heeft te maken met het grote aantal nieuwkomers in de selectie. Je speelt met andere jongens in een lijn dan afgelopen jaar. Dat kost altijd even tijd om aan elkaar te wennen. Het is zaak gedisciplineerd in het systeem te blijven spelen en de afspraken die we vooraf maken na te komen.’

Man of the Match

Mickey Bastings (foto: Brigitte Jansen)
Statistieken