Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Hannover Scorpions op bezoek in Tilburg

Vijf dagen na het 2-0 verlies in Herne vervolgt DESTIL Trappers de strijd in de Oberliga Nord. Hannover Scorpions is de drieëntwintigste tegenstander voor de ploeg van coach Bo Subr.

Onderlinge serie

Voor de tweede maal dit seizoen staan Tilburg en Hannover tegenover elkaar. In de eerste editie stapte Trappers als overwinnaar van het ijs. In Eishalle Langenhagen wonnen de Tilburgers met 1-7.

Opvallend feit

DESTIL Trappers kan vrijdagavond nog altijd niet beschikken over zijn onder-20 internationals Ruud Leeuwesteijn en Jonne de Bonth.  Het duo is deze week actief op het wereldkampioenschap in Estland.

Trappers

Tilburg moest zondagavond in Herne zijn meerdere erkennen in de koploper in de Oberliga Nord. De ploeg van coach Bo Subr ging met 2-0 ten onder
Een gelukkig van richting veranderd schot van Michel Ackers zorgde voor een 1-0 voorsprong voor de koploper. Trappers probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar kreeg het deksel in de slotminuut op de neus. Brad Snetsinger schoof de puck in het verlaten doel van zijn voormalig werkgever. ‘Ongelukkig’, zo omschreef Ivy van den Heuvel de nederlaag van zijn ploeg. ‘De gelukkigste ploeg heeft hier vanavond gewonnen. Het had ook zo maar onze kant op kunnen vallen. We waren een paar keer dichtbij, maar konden net niet het laatste zetje geven.

Scorpions

Hannover herstelde zich zondag voortreffelijk van de 5-3 nederlaag tegen Hamburg Crocodiles. In het thuisduel tegen Timmendorfer Strand werden de Beach Boys met 8-5 verslagen. Uitblinker aan Scorpions zijde was oud-Trapper Kyle DeCoste. De sympathieke Canadees tekende voor vier treffers en één assist, voordat hij in de vierenvijftigste minuut tegen een game misconduct opliep wegens slashing. De 26-jarige winger moet derhalve helaas verstek laten gaan in de ontmoeting met zijn voormalig ploeggenoten.

Who’s Hot

Justin Larson voert met 46 punten in 22 duels het schuttersgilde aan in Tilburg. In de vorige confrontatie met Hannover tekende de nummer 55 voor één doelpunt en twee beslissende passes. Christoph Koziol is bij afwezigheid van Kyle DeCoste topscorer in Hannover. De teller staat voor de center op 25 punten na 20 wedstrijden.

Statistiek

DESTIL Trappers is 3-1-0 (winst-verlies-gelijk) in december met een 2,00 goals-against-average… Tilburg scoorde tot nu toe 108 goals in 22 competitieduels…Het productiefst was men in de slotperiode (41 doelpunten), gevolgd door de eerste periode (35) en 31 in het tweede bedrijf.