Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Kraker in Herne

Zeven verliespunten scheiden Herner EV en DESTIL Trappers op dit moment. Om nog een serieuze gooi naar de koppositie te kunnen doen, is winst zondagavond in de Gysenberghalle een must voor de Tilburgers.

Onderlinge serie

Dankzij een ijzersterk tweede deel van de wedstrijd versloeg DESTIL Trappers op Opening Day Herner EV met 6-2. De Tilburgse treffers kwamen van de sticks van Danny Stempher (2x), Jordy van Oorschot, Peter van Biezen, Justin Larson en Ivy van den Heuvel

Opvallend feit

De ploeg van coach Frank Petrozza beleeft een uitstekende ijshockeyjaargang. Slechts drie keer ging een duel verloren en enkel tegen Tilburg gebeurde dit in reguliere speeltijd. Tegen Harzer Falken ging men na verlenging ten onder en op 21 oktober nam Herne de penaltyshots minder goed dan Rostock Piranhas.

Herne

Dat geduld ook in ijshockey een schone zaak is, bewees de trotse lijstaanvoerder vrijdagavond in Berlijn. Na twee periodes zat er geen streep licht tussen FASS en Herne, maar in de slotperiode nam de koploper resoluut het heft in handen. Met vijf doelpunten liet de equipe van de Duits-Canadese oefenmeester er geen misverstand over bestaan wie van de twee ploegen aanspraak mocht maken op de overwinning.

Trappers

Tilburg kwam vrijdagavond met de schrik vrij tegen Black Dragons Erfurt. De formatie van coach Bo Subr kwam twee maal op achterstand, maar stelde daarna orde op zaken, 5-4.

Tilburg wist het publiek niet zo te vermaken als eerder tegen Halle (4-2) en Hannover (4-1). De regerend Oberliga kampioen startte in een te laag tempo en de passing was vaak onzorgvuldig. De onzekerheid aan Trappers zijde viel enigszins te verklaren door het grote aantal afwezigen. Zo kampten Bjorn Willemse, Nick de Ruijter, Reno de Hondt, Peter van Biezen en Shane McColgan allen met lichamelijke ongemakken. Daarnaast ontbraken ook Jonne de Bonth (actief met Oranje op het WK) en Ryan Colier (vanwege schorsing). Bo Subr: ‘We’re facing adversity the last couple of weeks. But it’s going to give other guys chances to step up. You have to look at the positives out of every situation.’

Who’s Hot

Aaron McLeod heeft punten in zijn laatste twaalf competitieduels. De topscorer in Herne verzamelde in deze periode 13 goals en 16 assists. Ex-Trapper Brad Snetsinger is red hot. De 29-jarige Canadees uit Ajax (Ontario) kan 4 goals en 12 punten in de maand december overleggen. De noodgedwongen absentie van Diederick Hagemeijer onderbreekt zijn point streak. De Tilburgse captain zag zijn naam in 11 achtereenvolgende wedstrijden terug op het scoresheet (11 goals en 18 punten). Jordy van Oorschot is daardoor de Trapper met de langste scorigstreak (7 duels, 5 goals en 8 assists)

Statistiek

DESTIL Trappers is 15-1 (winst-verlies) wanneer het als eerste scoort in een wedstrijd. De Tilburgers killen 90,53% van hun penalties. Daarmee bezetten de manschappen van coach Subr de eerste plaats in de Oberliga Nord. Ritchie van Hulten sloot zijn debuut in de Oberliga af met 18 shifts, ruim 15 minuten ijstijd, één goal en even plus-minus.