Terug naar Nieuws

Geplaagd DESTIL Trappers komt met de schrik vrij

DESTIL Trappers is vrijdagavond met de schrik vrijgekomen tegen Black Dragons Erfurt. De formatie van coach Bo Subr kwam twee maal op achterstand, maar stelde daarna orde op zaken, 5-4.

Zijn laatste wedstrijd in de Tilburgse hoofdmacht dateerde van vrijdag 28 maart 2014, uit in Den Haag. Vanavond keerde Ritchie van Hulten terug in het eerste van DESTIL Trappers. ‘Dinsdagavond werd ik door Bob Teunissen gebeld, woensdag trainde ik voor het eerst met de groep mee en nu sta ik hier. Het is de bedoeling dat ik dit en komend weekend bij het team blijf. Dit kan ook omdat het BeNe League team geen wedstrijden heeft’, vatte de winger de laatste drie dagen in een notendop samen. Extra zenuwachtig voor zijn debuut in de Oberliga was de 27-jarige aanvaller niet. ‘Het voelde als vanouds. Ik ben perfect opgevangen door de jongens en technische staf. En verder heb ik natuurlijk wel eens vaker voor volle tribunes gespeeld.’

Tilburg wist het publiek niet zo te vermaken als eerder tegen Halle (4-2) en Hannover (4-1). De regerend Oberliga kampioen startte in een te laag tempo en de passing was vaak onzorgvuldig. De onzekerheid aan Trappers zijde viel enigszins te verklaren door het grote aantal afwezigen. Zo kampten Bjorn Willemse, Nick de Ruijter, Reno de Hondt, Peter van Biezen en Shane McColgan allen met lichamelijke ongemakken. Daarnaast ontbraken ook Jonne de Bonth (actief met Oranje op het WK) en Ryan Colier (vanwege schorsing).

Toch kwam Tilburg heel eenvoudig op voorsprong. In zijn derde shift van de avond stond Ritchie van Hulten precies op de juiste plek om de rebound achter de uitblinkende Erfurt goalie Erik Reukauf te tikken, 1-0. Vijf minuten later kwamen de gasten verdiend op gelijke hoogte. Captain Christian Grosch verraste Martijn Oosterwijk met een schot dat onder de arm van de Groningse doelman binnenviel.

In het middenstuk was het de thuisploeg die de lakens uitdeelde. Ondanks dat kon men niet voorkomen dat men tot twee keer toe op achterstand kwam. Twee treffers van Diederick Hagemeijer herstelden echter de opgelopen schade. Kort voor de tweede dweil kwam Trappers zelfs weer op voorsprong. Met enig fortuin (via de schaats van een Erfurt speler) tekende Mitch Bruijsten voor zijn achttiende doelpunt van het seizoen.

De lijn van de tweede periode trok Trappers in de laatste twintig minuten door. Jordy van Oorschot leek Tilburg met een kiezelhard afstandschot eindelijk in veilige haven te brengen. Het was voor de geroutineerde verdediger de vijfde wedstrijd op rij met een doelpunt. De gasten uit Erfurt rechtten nog eenmaal de rug en verkleinden een minuut alweer de achterstand via andermaal Christian Grosch. Een grotere stunt bleef echter uit.

Een domper op de Tilburgse feestvreugde was de game misconduct die Diederick Hagemeijer vijftien seconden voor tijd opliep. Na twee roekeloze acties van Black Dragons forward Paul Klein verloor de Trappers captain zijn kalmte. Als gevolg van een automatische schorsing ontbreekt hij zondag in het uitduel tegen koploper Herner EV. ‘It’s a big blow of course. You always want to have your captain in the lineup’, reageerde coach Bo Subr na afloop. ‘Didi is a big part of our team. We know we’ll be without him on Sunday. But we’ve been facing adversity for the last couple of weeks.’