Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Trappers wil revanche tegen Erfurt

In wedstrijden, die vooraf als gemakkelijk worden beschouwd, maakt DESTIL Trappers het zichzelf dit seizoen erg lastig. Zo liep de regerende Oberliga kampioen al schade op in Berlijn (na verlenging winst tegen FASS), Braunlage en ook tegen de komende opponent, Black Dragons Erfurt.

Onderlinge serie

Dat ijshockey geen hogere wiskunde is, bleek nog maar eens op vrijdag 18 november 2016. In de stad gelegen op 555 kilometer van het zo vertrouwde IJssportcentrum Stappegoor vond DESTIL Trappers zijn Waterloo. Het werd 4-3 voor de Zwarte Draken.

Opvallend feit

Twee lopende series staan er vrijdagavond op het spel. DESTIL Trappers is al tien duels zonder nederlaag in het IJssportcentrum Stappegoor. Erfurt daarentegen wacht al sinds 16 oktober (3-5 winst tegen ECC Preussen Berlin) op een overwinning buiten de stadsgrenzen.

Trappers

Tilburg blijft de naaste achtervolger van koploper Herner EV in de Oberliga Nord. Hannover Indians werd zondagmiddag met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

In de openingsfase zag het er niet naar uit dat de Indians zich zonder slag of stoot naar de slachtbank zouden laten leiden. De gasten kwamen enkele malen gevaarlijk voor het doel van Ian Meierdres, maar de Trappers doelman toonde eens te meer aan dat zijn eerste plaats in het klassement van beste goalies in de Oberliga Nord niet op toeval berust. Bij de eerste de beste serieuze Tilburgse aanval was het direct raak. ‘Via de boarding kreeg ik de puck aangespeeld van Kilian (van Gorp). Ik schaatste het aanvalsvak binnen en verraste hun keeper met een laag schot’, haalde Mickey Bastings de honderdste treffer van DESTIL Trappers in dit Oberliga seizoen nog eens terug in zijn herinnering. Nog voor de pauze verdubbelde Jordy van Oorschot de Tilburgse voorsprong.

Tijdens het tweede bedrijf heerste de equipe van coach Bo Subr op alle fronten. In overtal maakte Justin Larson met een kiezelhard schot er 3-0 van. Tilburg had een groot overwicht, maar verzuimden de talrijke kansen om te zetten in nog meer doelpunten. Indians aanvaller Artur Grass profiteerde twee minuten voor de dweil van een slippertje van Boet van Gestel en bracht daarmee de spanning weer enigszins terug. Verder kwamen de gasten niet meer. Shane McColgan legde in de dying seconds met een empty netter de 4-1 eindcijfers vast.

Black Dragons

De formatie onder leiding van Thomas Belitz lijkt na de spectaculaire 4-3 overwinning op DESTIL Trappers volledig de weg kwijt. Uit de daaropvolgende vijf duels peurde de huidige nummer elf in de Oberliga Nord slechts 3 punten. Afgelopen zondag had men niets in te brengen tegen een gemotiveerd Füchse Duisburg. Het werd 1-7 voor de equipe van de voormalige Trappers Chris St. Jacques en Raphael Joly.

Who’s Hot

Justin Larson heeft de top-3 op de overall topscorerslijst vol in het vizier. De Canadese aanvaller verzamelde in 20 wedstrijden 43 punten. Enkel Wedemark Scorpions center Michael Budd (51) en de Hamburg Crocodiles aanvallers Bradley McGowan (50) en Josh Mitchell (45) kunnen betere cijfers overleggen. Bij Erfurt bezetten Michal Vazal en Christian Grosch de eerste plaats op de topscorerslijst. De teller staat voor beiden op 23 punten.

Statistiek

Zoals al eerder gememoreerd is DESTIL Trappers thuis ijzersterk…Tien wedstrijden ongeslagen en een imponerend doelsaldo van 61 goals vóór en slechts 15 tegen…In alle openingsperiodes in IJssportcentrum Stappegoor samen scoorden de Tilburgers 20 keer en kreeg men 3 tegendoelpunten ter verwerken, in het middelstuk zijn de doelcijfers 16-8 en in de derde twintig minuten staat de teller op 24-4. Negen treffers vielen tijdens powerplay, twee met een man minder op het ijs en het restant (51) zijn equal strenght goals.