Terug naar Nieuws

Trappers doet wat het moet doen tegen Indians

DESTIL Trappers blijft de naaste achtervolger van koploper Herner EV in de Oberliga Nord. Hannover Indians werd met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Ryan Colier is altijd zichzelf: rustig, bescheiden en op het bevroren water laat hij liever zijn stick dan een grote mond spreken. Zondagmiddag maakte de geboren Amsterdammer echter op een andere manier de tongen los bij de 2000 toeschouwers. Een korte, maar hevige knokpartij met Dennis Arnold zorgde ervoor dat het honderdste Trappers doelpunt van het seizoen door Mickey Bastings naar de achtergrond verwezen werd.

‘I’m not known for being a fighter. In fact it was my first fight’, bekende de 25-jarige verdediger na afloop. ‘I didn’t see the hit on Shane (McColgan) but the guys on the bench told me it was a dirty one by their number 20. I’m not afraid to step up for my teammates. I’ve been taught that since a young age, you protect your teammates and yourself, and I just felt like it was something I had to do.’ Referee Jean Paul de Brabander bestrafte het incident met een game misconduct voor beide zondaars.

In de openingsfase zag het er niet naar uit dat de Indians zich zonder slag of stoot naar de slachtbank zouden laten leiden. De gasten kwamen enkele malen gevaarlijk voor het doel van Ian Meierdres, maar de Trappers doelman toonde eens te meer aan dat zijn eerste plaats in het klassement van beste goalies in de Oberliga Nord niet op toeval berust. Bij de eerste de beste serieuze Tilburgse aanval was het direct raak. ‘Via de boarding kreeg ik de puck aangespeeld van Kilian (van Gorp). Ik schaatste het aanvalsvak binnen en verraste hun keeper met een laag schot’, haalde Mickey Bastings de honderdste treffer van DESTIL Trappers in dit Oberliga seizoen nog eens terug in zijn herinnering. Nog voor de pauze verdubbelde Jordy van Oorschot de Tilburgse voorsprong.

Tijdens het tweede bedrijf heerste de equipe van coach Bo Subr op alle fronten. In overtal maakte Justin Larson met een kiezelhard schot er 3-0 van. Tilburg had een groot overwicht, maar verzuimden de talrijke kansen om te zetten in nog meer doelpunten. Indians aanvaller Artur Grass profiteerde twee minuten voor de dweil van een slippertje van Boet van Gestel en bracht daarmee de spanning weer enigszins terug. Verder kwamen de gasten niet meer. Shane McColgan legde in de dying seconds met een empty netter de 4-1 eindcijfers vast.

‘Wij bepaalden wat er gebeurde. Toch was met 3-1 alles weer mogelijk, zeker als er dan één puck verkeerd zou vallen’, constateerde Mickey Bastings na afloop. Voor de regerend Oberliga kampioen wachten er nog vijf duels tot Kerst waaronder twee zware uitwedstrijden (Herne en Duisburg). ‘Waar het aan ligt, weet ik niet precies, maar we spelen onze beste wedstrijden tegen de topteams. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken.’