Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Trappers aast op honderdste treffer tegen Indians

Na de treffer van Levi Houkes in de uitwedstrijd tegen Timmendorfer Strand 06 is DESTIL Trappers nog maar één doelpunt verwijderd van de honderd. In het thuisduel met Hannover Indians moet deze barrière worden doorbroken.

Onderlinge serie

Het is voor de tweede maal dit seizoen dat Tilburg en Hannover de sticks kruisen. Op 2 oktober ging Trappers met 4-1 onderuit Am Pferdeturm. Mitch Bruijsten was verantwoordelijk voor de Tilburgse eretreffer.

Opvallend feit

DESTIL Trappers aast zondagmiddag op het honderdste doelpunt in de Oberliga van dit seizoen. Sinds de ijshockeyjaargang begon, scoorden de Tilburgers 99 keer. Danny Stempher maakte op 23 september tegen Herne de eerste. Mitch Bruijsten nam treffer 25 voor zijn rekening in de thuiswedstrijd tegen Duisburg, terwijl Diederick Hagemeijer verantwoordelijk was voor nummer 50 (uit in Berlijn tegen FASS). De vijfenzeventigste dit seizoen kwam van de stick van Ivy van den Heuvel in het met 4-2 gewonnen duel tegen MEC Halle 04.

Trappers

Tilburg won vrijdagavond in Timmendorf met speels gemak van de plaatselijke Beach Boys. Trappers kreeg meer dan tien uitstekende doelkansen en benutte er slechts acht.

De manschappen van coach Bo Subr waren op alle fronten de betere van hun Duitse opponent. Via treffers van Justin Larson, Ivy van den Heuvel, Mitch Bruijsten, Diederick Hagemeijer en Jordy van Oorschot wees het scorebord na twintig minuten 0-5 aan. ‘Na de eerste periode was de wedstrijd gespeeld’, aldus Danny Stempher, die met zijn elfde assist van het seizoen wederom zijn puntje meepakte. ‘In de tweede en derde periode gingen we soms te veel voor de mooie play in plaats van het schot op doel waardoor een nog grotere score uitbleef.’

Indians

Hannover schudde vrijdagavond een rechtstreekse concurrent in de strijd om de in januari beginnende Meisterrunde van zich af. Voor 2400 toeschouwers won de equipe van coach Tobias Stolikowski met 3-1 van Harzer Falken. Gemakkelijk ging het allerminst want na veertig minuten was de stand 1-1. In de slotperiode namen de Indians dankzij doelpunten van Brian Gibbons en Yannick Baier alsnog afstand van de Falken.

Who’s Hot

Negentien spelers van DESTIL Trappers voegden in november een punt toe aan hun totalen. Mitch Bruijsten en Justin Larson waren met drie goals en tien punten de productiefste Tilburgers. De forwards worden op de voet gevolgd door Ivy van den Heuvel met negen punten. Topscorer bij Hannover Indians is Carsten Gosdeck. De teller staat voor de aanvaller na 19 wedstrijden op 21 (12 goals en 9 assists).

Statistiek

Trappers incasseerde 12 tegengoals in november. Zelf produceerde de Tilburgers 29 treffers. Jean Paul de Brabander is zondag voor de vierde maal de leidsman bij een duel van DESTIL Trappers dit seizoen. De Nijmegenaar deelde 147 strafminuten uit in de voorgaande drie wedstrijden (70 aan Tilburg en 77 aan de tegenstanders).