Terug naar Nieuws

DESTIL Trappers Tilburgse Sportploeg 2016

Sportploeg van het jaar 2016

DESTIL Trappers is donderdagavond in Theaters Tilburg verkozen tot Tilburgs Sportploeg van het Jaar 2016. Aanvoerder Diederick Hagemeijer ontving de prijs uit handen van Jordens Peters, aanvoerder van Willem II.

De titel is een bekroning van een prachtig ijshockeyjaar. Het vlaggenschip van de Tilburgse ijshockeyvereniging werd in het debuutjaar in de Oberliga direct kampioen. DESTIL Trappers rekende in de play-offs af met Hannover Scorpions, EV Landshut en EC Peiting. In de eindstrijd werd in drie duels (best of five) EHC Bayreuth aan de zegekar gebonden. Trappers kreeg de voorkeur boven HC Tilburg (hockey) en Camelot (beachhandbal).

De overige prijzen gingen naar judoka Jur Spijkers (sportman van het jaar), roeister Amber Kraak (sportvrouw van het jaar), turnster Evi Mathijssen (Mariska Lips Award), wielrenster Hetty van de Wouw (Jeugdstimuleringsprijs Individueel), 4×100 meter estafetteploeg van AV Atilla (Jeugdstimuleringsprijs sportploeg) en verspringster Marlène van Gansewinkel (sporter met beperking).