Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Füchse Duisburg vs. DESTIL Trappers

Away Day voor Trappers in Duisburg

De ploeg van coach Bo Subr hoopt zondagavond te breken met een negatieve traditie. De Tilburgers kwamen nog nimmer tot winst in de Scania Arena. Vorig seizoen werd het 4-2 en 5-1 in Duisburg.

Onderlinge serie

De tweede en voorlopig laatste ontmoeting in het reguliere seizoen tussen Füchse en Trappers. De gastheren moesten op 9 oktober hun meerdere erkennen in de Tilburgers. Het werd 6-2 voor de regerend Oberliga kampioen.

Opvallend feit

Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic heeft het duel in Duisburg aangewezen als Away Day. Met zeven bussen (goed voor 374 fans) reist men af naar de Scania Arena. De dresscode is geel/blauw.

Füchse

Met vier zeges in de laatste vijf ontmoetingen deden de Füchse in de eerste dagen van december uitstekende zaken. De manschappen onder leiding van Lance Nethery bezetten momenteel plaats vier in de Oberliga Nord met 48 punten uit 23 wedstrijden. De achterstand op nummer twee Tilburg bedraagt slechts twee verliespunten.

Trappers

Het werd op het einde nog even spannend, maar uiteindelijk won DESTIL Trappers vrij eenvoudig van een destructief spelend Hannover Scorpions. Dankzij vijf treffers in de derde periode zegevierden de Tilburgers in eigen huis met 6-2.

Lang leek er voor DESTIL Trappers geen doorkomen aan in het thuisduel tegen Hannover Scorpions. Een korte tempoversnelling van Tilburg bleek vervolgens voldoende om de gasten op hun knieën te krijgen. Mitch Bruijsten (2x), Justin Larson en Ivy van den Heuvel vonden het gaatje achter de uitstekende Duitse goalie. Trappers geloofde het wel, liet de teugels even vieren  en kreeg direct de rekening met twee tegengoals gepresenteerd. Verdere schade bleef  uit en een minuut voor tijd legde Justin Larson de 6-2 eindcijfers vast.

Who’s Hot

Raphael Joly leidt Füchse in twee categorieën (goals en assists). De Nederlands-Canadees verzamelde 20 doelpunten en 19 assists goals. In de andere categorie (strafminuten) moet Joly de eer laten aan Patrick Klöpper. Laatstgenoemde bracht 80 minuten in de strafbank voor. Mitch Bruijsten is met 20 goals de meest trefzekere aanvaller in het Tilburgse keurkorps. Justin Larson gaf 31 keer de beslissende pass en Diederick Hagemeijer incasseerde 98 strafminuten.

Statistiek

DESTIL Trappers scoorde negen maal in 28 powerplaymogelijkheden (32,1%) buiten Tilburg. ’Winning face-offs creates offense. De formatie van coach Subr won 33 van de 51 face-offs (60%) tegen Hannover Scorpions. Justin Larson was goed voor maar liefst 17 gewonnen spelhervattingen.

Bron afbeelding: Supportersclub Tilburg Trappers Fanatics