Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Game 2: DESTIL Trappers vs Tölzer Löwen

Trappers op zoek naar tweede zege

(Trappers leidt best-of-five serie 1-0)

Opvallend feit

Tilburg won vrijdagavond in Bad Tölz voor de zesde maal deze play-offs ‘on the road’. Enkel in het eerste duel van de kwartfinale reeks tegen Selbe moest Trappers een nederlaag (3-2 na verlenging) slikken.

Trappers

Tilburg is weer een stapje dichter bij prolongatie van het Oberliga kampioenschap gekomen. In Bad Tölz won DESTIL Trappers het eerste finaleduel verdiend met 2-3. Twee duels moest hij geblesseerd toekijken, maar Ian Meierdres toonde in Bad Tölz dat de periode van gedwongen rust hem geen parten speelde. Woensdag trainde de sluitpost voor het eerst weer met de groep mee. ‘Complimenten voor onze medische staf die voortreffelijk werk hebben verricht. Vanochtend tijdens de pre-game skate voelde ik me goed. Ik wilde het team helpen en dus heb ik aan Bo (Subr) aangegeven dat ik er klaar voor was.’ Met 25 saves in de derde periode sleepte hij mede de eerste overwinning uit het vuur. ‘Het ritme raak je in een week niet kwijt. Daarbij kon ik lekker in de wedstrijd groeien omdat de eerste schoten vooral van de buitenkant kwamen. En gaf ik een rebound dan waren de verdedigers nooit ver weg om de puck op de ruimen. Dat is altijd lekker’, lachte de Tilburgse goalie.

Löwen

De kampioen uit de Oberliga Süd moest volgens aanvaller Klaus Kathan duidelijk wennen aan het hoge(re) speltempo. ‘Dat was duidelijk sneller dan we kenden uit het reguliere seizoen. Vooral in de tweede periode hadden we het hier moeilijk mee.’ Ondanks de nederlaag bleef Tölz coach Axel Kammerer strijdbaar en ziet hij nog voldoende perspectief voor zijn ploeg. ‘Het slot was uitstekend van onze kant. Hopelijk kunnen we dat doortrekken zondag in Tilburg.’

Who’s hot

Met 27 punten (13 goals en 14 assists) is Justin Larson topscorer voor Tilburg. De Canadees heeft ten minste een punt in twaalf van de dertien gespeelde play-off duels. Beide Tölzer doelpunten vielen tijdens powerplay. Met 11 treffers uit 62 pogingen bedraagt het powerplaypercentage nu 17,74%.

Statistiek

Diederick Hagemeijer scoorde vrijdagavond in de Hacker-Pschorr Arena de derde Tilburgse treffer. In eerste instantie werd de goal toegeschreven aan Kilian van Gorp, maar later werd dit aangepast ten gunste van de Trappers captain. Ryan Colier en Josef Frank ontbreken zondagmiddag in Game 2. Beide kemphanen ontvingen in de hectische slotfase een game misconduct van referee Benjamin Hoppe.