Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Game 3: Tölzer Löwen vs DESTIL Trappers

Volgt Trappers zichzelf op in Bad Tölz?

(Trappers leidt best-of-five serie 2-0)

 

Opvallend feit

In tien van de veertien gespeelde play-off duels scoorde Tilburg als eerste. Mitch Bruijsten gaf drie maal het goede voorbeeld. Justin Larson en Mickey Bastings volgen de schilderende ijshockeyer uit Malden met elk twee openingstreffers. Bad Tölz nam in de helft van de ontmoetingen de leiding. Wanneer de ploeg het scorersbal opent, stapt men ook in alle gevallen als overwinnaar van het ijs.

Löwen

Alleen als er een wonder gebeurt, kan Bad Tölz de titel in de Oberliga nog grijpen. Door het tweede verlies op rij (2-0) moeten de Duitsers de resterende drie duels winnen om alsnog het kampioenschap voor zich op te eisen.

‘Net zoals in elke andere sport, gaat het ook in het ijshockey uiteindelijk om het benutten van de kansen. Dat doet Tilburg op dit moment beter dan wij’, concludeerde coach Axel Kammerer na de wedstrijd. Ondanks de achterstand in de serie wenste de Tölzer oefenmeester het hoofd nog niet in de schoot te leggen. ‘Ik ben trots op de prestatie van mijn team. We hebben de Oberliga Süd gewonnen met een zeer jonge ploeg. We geven niet zomaar op. Wir sind Tölzer und kommen am Freitag wieder nach Tilburg.’

Trappers

Tilburg nam zondagmiddag in eigen huis een belangrijke volgende horde op weg naar het kampioenschap in de Oberliga. In het tweede finaleduel nam men wederom de maat van Bad Tölz: 2-0.

Na de eenvoudige zege op Tölzer Löwen moet het wel heel raar lopen wil DESTIL Trappers straks de tweede Oberliga Meisterschaft op rij nog mislopen. Natuurlijk hield Jordy Verkiel nog een slag om de arm. In de catacomben van het IJssportcentrum wilde de verdediger niet op de zaken vooruitlopen. Maar met teksten als ‘We moeten nog wel ons kopje erbij houden en niet denken dat het al voorbij is’ en ‘We moeten gewoon vol gas en honderd procent ervoor gaan’ trapte de alleskunner, die bij afwezigheid van de geschorste Ryan Colier weer als defence stond opgesteld, toch vooral open deuren in.

Ook Verkiel weet dat het nu niet meer draait om óf Tilburg kampioen wordt, maar wanneer het de titel kan vieren. Op 25 of 30 april in de Hacker-Pschorr Arena of toch, zoals de penningmeester en de meeste Trappers fans wensen, vrijdagavond 28 april in eigen huis. Voor de geboren Dordtenaar kan het niet snel genoeg gaan. ‘Gewoon dinsdag daar afmaken. Niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk is.’

Who’s hot

Stefan Reiter is met vier goals in thuisduels clubtopscorer voor Tölz in de play-offs. In wedstrijd 1 scoorde de 20-jarige aanvaller de gelijkmaker (1-1). Mickey Bastings beleefde een heerlijke zondagmiddag in Stappegoor. De center tekende voor de openingstreffer, was +1, nam drie maal het vijandige doel onder vuur en won 14 van zijn 20 face-offs (70%).

Statistiek

Trappers is 6-1 (winst-verlies) in uitwedstrijden tijdens de play-offs. De Tilburgers scoorden 26 maal buiten de stadsgrenzen. Justin Larson nam 8 treffers voor zijn rekening. Het tweede Tilburgse doelpunt kwam zondagmiddag van de stick van Bjorn Willemse. Voor de verdediger, vorig seizoen in de race naar het kampioenschap één van de uitblinkers, was het zijn eerste goal van de post season.

Livestream

In eerste instantie was het niet gelukt om een videolivestream van de wedstrijd te krijgen en was de wedstrijd alleen via Pointstreak of het Twitteraccount van het Brabants Dagblad (@BDijshockey) te volgen. Maar inmiddels is bekend dat de livestream via het YouTube-kanaal van Tilburg Trappers is te volgen, vanaf dinsdag 25 april 2017 19:15 uur.