Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers

Away Day voor Trappers in Duisburg

De ploeg van coach Bo Subr hoopt zondagavond de voorbereidingsperiode met een zege af te sluiten. Opponent in de laatste oefenwedstrijd is Füchse Duisburg.

Onderlinge serie

De tweede en voorlopig laatste ontmoeting tussen Füchse en Trappers. De volgende ontmoeting staat gepland voor vrijdagavond 13 oktober in IJssportcentrum Stappegoor.

Opvallend feit

Vorig seizoen wees Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic het duel in de Scania Arena aan als Away Day. Met zeven bussen (goed voor 374 fans) reisde men af naar Duisburg. De thuisploeg won de tweestrijd met 5-2.

Füchse

Met drie zeges in de zes ontmoetingen in de voorbereiding lopen de Füchse precies één op twee. De manschappen onder leiding van Doug Irwin wonnen zowel van Bad Nauheim (6-5 na penalty shots) en Moskitos Essen (4-3) in hun eigen Scania Arena.

Trappers

Het werd op het einde nog even spannend, maar uiteindelijk verloor Tilburg van een zakelijk spelend Duisburg, 1-2. Ondanks het aanstekelijke optimisme van Reno de Hondt kost het de ploeg van coach Bo Subr momenteel duidelijk moeite de juiste cadans te vinden. ‘Ik maak me nog niet zo’n zorgen. Die goals gaan echt wel vallen. Wanneer we geen mogelijkheden meer zouden creëren, zou ik pas ongerust worden’, aldus Trappers nummer 77.

Who’s Hot

Dennis Gulda en Elias Bjuhr kenden een prima vrijdagavond in IJssportcentrum Stappegoor. De 24-jarige Tsjechische Duitser en 28-jarige Zweed (gehaald als vervanger van de geblesseerde Raphael Joly) tekenden beiden voor twee punten (goal en assist). Ivy van den Heuvel, Mickey Bastings en Parker Bowles zijn met 3 goals de meest trefzekere aanvallers in het Tilburgse keurkorps.

Statistiek

Beide teams incasseerden vrijdagavond in het eerste deel van het tweeluik 10 strafminuten. ’Winning face-offs creates offense’. De formatie van coach Subr won 32 van de 57 face-offs (56%). Danny Stempher en Brock Montgomery sprongen er met 67% gewonnen spelhervattingen uit.