Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg (1-2)

Foto: Arie Leeuwesteijn

 

Füchse Duisburg zet Trappers in eigen huis een hak

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond een onnodige nederlaag geleden. De Tilburgse ploeg ging met 1-2 onderuit tegen Füchse Duisburg.

Enkele weken geleden startte Tilburg Trappers een nieuw item op zijn website: ‘24 vragen aan’. Een van de vraagstukken die Reno de Hondt vanavond voorgelegd kreeg, luidde: ‘powerplay of penaltykill’. Het antwoord van de kleine center was volmondig powerplay. ‘Het blijft het leukst om doelpunten te maken’, voegde hij er nog snel aan toe. Maar juist dat laatste gaat de tweevoudig Oberliga kampioen momenteel moeilijk af. ‘Ik maak me nog niet zo’n zorgen. Die goals gaan echt wel vallen. Wanneer we geen mogelijkheden meer zouden creëren, zou ik pas ongerust worden’, aldus Trappers nummer 77.

Ondanks het aanstekelijke optimisme van Reno kost het de ploeg van coach Bo Subr momenteel duidelijk moeite de juiste cadans te vinden. De eerste tegentreffer was exemplarisch hiervoor. Met een man minder op het ijs (Ryan Collier zat in de strafbank voor clipping) kregen achtereenvolgens Giovanni Vogelaar, Jonne de Bonth en Jordy Verkiel de puck niet uit het eigen verdedigingsvak. André Huebscher bediende Elias Bjuhr op maat en de Zweed schoof de 0-1 achter Ian Meierdres. Het betekende tevens de tussenstand na veertig minuten ijshockey.

‘Het gat tussen aanval en defensie is soms immens groot. Vanavond passen we bijvoorbeeld zes, zeven keer icing. Dat is volstrekt niet des Trappers’, toonde de Tilburgse sluitpost zich na afloop kritisch. ‘Onze kracht was vorige seizoen dat we binnen ons systeem bleven ijshockeyen. Dat hield onder andere in dat we als één blok aanvielen en verdedigden. Wanneer we dat weer oppakken, zijn we lastig te verslaan.’

Nu liepen de Tilburgers voor de vierde maal in de voorbereiding in het mes. Na twee keer Bad Nauheim en vorig weekend Herner EV zette ook Duisburg de thuisploeg een hak. Onder leiding van de nieuwe coach Doug Irwin gooien de Füchse het dit seizoen over een andere boeg. Mooi hoeft het niet, als het maar resultaat oplevert. Vanuit die opvatting stonden de gasten uiterst compact met Aaron Beally en David Cespiva als absolute uitblinkers.

In de slotperiode startte Trappers met zeer aanvallende bedoelingen, maar miste men scherpte en zorgvuldigheid. Tevens toonde Füchse doelman Etienne Renkewitz zich een vervelende sta-in-de-weg. Aan de andere kant kreeg Duisburg de 0-2 op een presenteerblaadje. In een poging Alexey Loginov te bereiken schoof Giovanni Vogelaar de puck pardoes in de stick van Denis Gulda. De Duits-Tsjechische aanvaller wist wel raad met dit buitenkansje.

Halverwege de derde periode gloorde er weer even hoop in de harten van de 2000 Tilburgse fans. Vanaf de blauwe lijn schoot Alexey Loginov eindelijk een bres in de Duisburgse defensie, 1-2. Verder kwam de thuisploeg niet meer, al kreeg men nog wel een paar goede kansen. De grootste was in de slotminuut voor Ivy van den Heuvel na goed voorbereidend werk van Jordy Verkiel. De Tilburgse captain kreeg zijn stick echter niet voldoende achter de puck.

Met nog één oefenduel te gaan (zondag in Duisburg, aanvang 18:30 uur) voordat op 29 september het nieuwe Oberliga seizoen voor Tilburg Trappers start met een thuisbeurt tegen ECC Preussen Berlin is duidelijk dat er nog werk aan de winkel is. ‘In mijn ogen zitten we slechts op 65 tot 70 procent van ons kunnen. Wanneer iedereen zijn taak uitvoert, groei je direct door naar 85-90 procent. Die laatste tien procent komen wanneer jongens boven zichzelf gaan uitstijgen’, vatte Meierdres de opdracht voor zijn team nog maar eens samen.

Man of the Match
Floris van Elten (foto: Brigitte Jansen)
Statistieken