Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg

Trappers gastheer voor Duisburg Füchse

Nog twee wedstrijden en dan zit de voorbereiding van Tilburg Trappers op het Oberliga seizoen 2017-2018 erop. In haar voorlaatste duel kruist Tilburg de sticks met Duisburg.

Onderlinge serie

Trappers en Duisburg verdeelden de overwinningen keurig in hun onderlinge tweestrijd in de ijshockeyjaargang 2016-2017. Beide teams wonnen hun thuisbeurten tijdens het reguliere seizoen en hetzelfde scenario voltrok zich tijdens de Meisterrunde.

Opvallend feit

Een bittere pil kreeg Duisburg dinsdagmiddag te slikken. Een dag eerder viel de Tsjechische topaanvaller Pavel Pisarik ongelukkig op zijn linkerpols. Aanvankelijk ging men uit van een flinke kneuzing, maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het handwortelbeentje van de forward gebroken is. Genezing van de fractuur duurt dermate lang dat gevreesd wordt dat Pisarik dit seizoen niet meer in actie komt voor de Füchse.

Trappers

Tilburg ging zondagmiddag onderuit bij Herner EV. Dankzij de periodestanden 0-0, 1-0 en 3-2 werd het 4-2 voor de sterkste ploeg uit het reguliere Oberliga Nord seizoen van afgelopen seizoen.

Hoe moeten we de kracht van de tweevoudig Oberliga kampioen inschatten? ‘Pfoeh, dat is heel lastig om te zeggen. We zijn nog niet constant genoeg. Zoveel is wel duidelijk. Uit bepaalde zaken kunnen we veel energie en positiviteit halen, maar andere dingen zijn gewoonweg (nog) niet goed’, sprak Ivy van den Heuvel na afloop van de ontmoeting in de Gysenberghalle.

‘De prestaties van een jonge ploeg gaan gepaard met pieken en dalen’, vervolgt de Tilburgse captain. ‘Als we de puck moven en de lijnen schaatsen dan overrompelen we elke tegenstander. Zelfs een DEL2 team als Bad Nauheim. Dat zag je vorig weekend. Wanneer de focus er echter niet is, lopen we achter de feiten aan. Dat weten we. Gelukkig hebben we nog twee weken om hieraan te werken.’

Füchse

Vier seizoenen, van 2005 tot 2009, speelden de Füchse in de Deutsche Eishockey Liga (DEL). Op het hoogste niveau kende men weinig sportief succes. Verder dan de veertiende plaats kwam men niet. In de Oberliga speelt de formatie onder leiding van coach Doug Irwin een prominentere rol. Sinds de entree in 2010-1011 eindigden de Vossen nooit lager dan de vierde stek

Who’s Hot

Parker Bowles voegde zondagmiddag in Herne een doelpunt toe aan zijn twee eerdere goals in de voorbereiding. Op de blauwe lijn van het aanvalsvak ontving de Canadees het bevroren rubber. Vanaf de zijkant sneed Bowles door de Duitse defensie om met een backhand Herne sluitpost Christian Wendler kansloos te laten.

Andre Huebscher en Robin Slanina leiden de scoringsdans voor Duisburg. De aanvallers tekenden beiden voor drie treffers. Enkel de geblesseerde Pavel Pisarik trof vaker (vijf keer) doel in de vijf oefenduels van de Füchse tot nu toe.

Statistiek

Trappers scoorde 16 maal vorig seizoen tegen de opponent van vrijdagavond. Ian Meierdres was in alle duels tegen Füchse de sluitpost voor de ploeg van Bo Subr. Zijn goals-against-average bedroeg 3,26. Ondanks de 4-2 nederlaag was Tilburg +1 in de uitbeurt bij Herner EV.