Terug naar Nieuws

Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers (2-7)

Foto: Arie Leeuwesteijn

 

Trappers tankt zelfvertrouwen richting seizoensopening

Waar Tilburg Trappers vrijdagavond nog struikelde over Duisburg tapte men twee dagen later uit een volledig ander vaatje. Volkomen verdiend stapte men als overwinnaar van het ijs (2-7). Vrijdag trapt de tweevoudig Oberliga kampioen de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen ECC Preussen Berlin (aanvang 20.00 uur).

De druk van de korte termijn is in topsport altijd voelbaar. Soms werkt het als doping, soms als een verstikkende klem. Twee dagen na de nederlaag in eigen huis vormde een uitduel in Duisburg precies het medicijn dat de ploeg van coach Bo Subr nodig had. Met een collectief goede prestatie op het bevoren water van de matig bezette Scania Arena (slechts 718 toeschouwers) liet Trappers zien uit het juiste mentale hout te zijn gesneden. ‘Voor het eerst in de voorbereiding hebben we zestig minuten constant gespeeld. Dat geeft veel vertrouwen voor de start van de competitie’, complimenteerde Ivy van den Heuvel zijn volledige ploeg.

Het duel was zes minuten en zevenendertig seconden oud en het scorebord wees reeds een tussenstand van 1-3 aan. Captain Björn Barta opende de score voor de thuisclub, maar daarna toonde Jordy Verkiel andermaal zijn oogstrelende techniek. ‘Met twee fantastische end-to-end doelpunten binnen drie minuten deelde hij een enorme mentale tik aan Duisburg uit’, beschreef Ivy van den Heuvel het belang van beide treffers. Amper een minuut later maakte Danny Stempher er zelfs 1-3 van. Een tegendoelpunt van Thomas Ziolkowski strooide even wat zand in de Tilburgse motor, maar de 2-3 tussenstand bij de eerste thee was volledig verdiend.

Met de voorsprong op zak kon Tilburg achterover leunen. Het initiatief moest komen van de Füchse. Men blafte wel, maar beet niet. Sterker nog, via goals van Alexey Loginov en Mickey Bastings liep Trappers verder weg. Waar de Duisburgse fans bij het begin van de derde periode hoopten op een comeback van de thuisploeg bleek de geelblauwe brigade onder leiding van Bo Subr hieraan niet te willen meewerken. Een vlot lopende combinatie tussen Brock Montgomery en Ivy van den Heuvel werd door Mickey Bastings perfect afgemaakt. Voor de lange center alweer zijn vijfde treffer in de oefencampagne. De 2-7 van Jonne de Bonth zorgde ervoor dat men een speld kon horen vallen in de Scania Arena.

Met de ruime zege kwam er een einde aan de voorbereiding van Trappers op het nieuwe Oberliga seizoen. Een jaargang waarin men voor het derde jaar op rij het kampioenschap wil binnenhalen. ‘Oefenwedstrijden zijn waardevol om de juiste lijncombinaties te vinden en herkenbare spelpatronen erin te slijpen. Toch kijkt iedereen in de kleedkamer uit naar wedstrijden om het echie, te beginnen vrijdag tegen ECC Preussen Berlin’, beschreef Van den Heuvel de stemming binnen de Tilburgse selectie.

Statistieken