Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers

Trappers op bezoek in Essen voor tweede oefenduel

Tilburg Trappers en Moskitos Essen staan voor de tweede keer in twee dagen tegenover elkaar. De regerend Oberliga kampioen won zaterdagavond met 4-2. Met de steun van een ongetwijfeld goed gevuld stadion hoopt de ploeg van Frank Gentges op de eerste overwinning in de voorbereiding.

Opvallend feit

Trappers scoorde in alle drie denkbare spelsituaties in zijn eerste oefenduel. Mitch Bruijsten opende de score short handed, Nardo Nagtzaam en Danny Stempher sloegen toe toen beide team met vijf spelers op het ijs stonden, terwijl Max Hermens de eerste Tilburgse powerplaygoal van het seizoen tegen de netten schoof.

Moskitos

Essen smaakte in de aanloop naar het nieuwe Oberliga seizoen nog niet het zoet van een overwinning. Düsseldorf EG (DEL) en Bad Nauheim (DEL-2) bleken vorig weekend met 4-5 en 2-3 te sterk en gisteravond verloor men in Tilburg met 4-2.

Trappers

Tijdens de zomerperiode veranderde de samenstelling van de selectie van coach Bo Subr aanzienlijk. Tweevoudig kampioenen Peter van Biezen, Bjorn Willemse, Levi Houkes, Martijn Oosterwijk en Diederick Hagemeijer zwaaiden om uiteenlopende redenen af. Nieuwkomers in de Kruikenstad zijn verdediger Alexey Loginov, de aanvallers Max Hermens, Nardo Nagtzaam en de Noord Amerikanen Parker Bowles en Brock Montgomery.

Ook wisselde de ‘C’ van eigenaar. Ivy van den Heuvel is de opvolger van Diederick Hagemeijer als captain in de Kruikenstad. ‘Ik ben enorm trots, maar binnen onze selectie zijn er voldoende spelers die op hun manier een leider zijn’, sprak hij na afloop van het eerste oefenduel. ‘Het is een enorme eer om Didi te mogen opvolgen. Makkelijk zal het niet zijn want hij is een icoon en een begrip in Tilburg en heeft het aanvoerderschap zes jaar lang op een geweldige manier invulling gegeven.’

Who’s hot

Max Hermens luisterde zijn debuut in IJssportcentrum Stappegoor op met twee punten (goal en assist). De 19-jarige center maakt deze zomer de overstap vanuit Zweden waar hij de kleuren verdedigde van Nacka HK. ‘Voor het seizoen begon, kende ik hem eigenlijk amper als speler. Hij liet vanavond zien dat hij een uitstekende jonge ijshockeyer is’, complimenteerde Ivy van den Heuvel zijn nieuwbakken ploeggenoot.

Statistiek

Trappers won in het reguliere seizoen en Die Meisterrunde niet in Essen. In de play-offs daarentegen stapte men met twee overwinningen (1-4 en 1-2) van ijs. Ivy van den Heuvel speelde 22 shifts (acht tijdens de eerste- en slotperiode en zes gedurende het middenstuk) in zijn eerste duel als aanvoerder van Tilburg. Coach Bo Subr is nog driftig op zoek naar de juiste lijncombinaties. Hij startte de wedstrijd met de trio’s Mitch Bruijsten – Parker Bowles – Nardo Nagtzaam, Ivy van den Heuvel – Mickey Bastings – Brock Montgomery, Max Hermens – Danny Stempher – Reno de Hondt, maar wisselde de hele ontmoeting door. Het duo Nick de Ruijter en Jonne de Bonth werd aangevuld met een center.