Terug naar Nieuws

Moskitos Essen vs Tilburg Trappers (3-4 SO)

Trappers blijft foutloos in voorbereiding

Tilburg Trappers blijft ook na de uitbeurt in Essen foutloos in de voorbereiding. Na de zege zaterdagavond in eigen huis wonnen de Tilburgers nu ook in Noordrijn-Westfalen. Het werd 3-4 na penaltyshots.

Gemakkelijk ging het echter allerminst. Ondanks een overwicht zocht de tweevoudig Oberliga kampioen met een 3-0 achterstand na de eerste periode de kleedkamer op. ‘We were not completely focused in the first period. We got caught with three guys behind the goal line on the second goal. That led to a 3-on-2 and they scored on the rush. Same thing on the penalty shot. We turn the puck over way too many’, legde Bo Subr de vinger op de zere plek.

Na de pauze pakte Trappers de zaken anders aan en bracht het met twee treffers de spanning terug in de wedstrijd. ’70 to 30 we were the better team in the second. We dominated parts of the period. But there were also parts where we were not as strong’, analyseerde de Tsjechische oefenmeester de prestatie van zijn ploeg. Allereerst was het Nardo Nagtzaam die een ragfijne pass van Mitch Bruijsten op waarde schatte. Oog in oog met Moskitos goalie Sebastian Staudt hield de Nijmegenaar het hoofd koel. Amper vier minuten later verkleinde Ivy van den Heuvel de achterstand nog verder. Met een bekeken schuiver verzilverde de aanvaller een Tilburgse overtalsituatie, 3-2.

In het derde deel was het bij tijd en wijlen eenrichtingsverkeer richting het doel van de gastheren. De beloning kon niet uitblijven en kwam er elf minuten voor tijd. Halverwege het aanvalsvak, voor de Essense spelersbank, pikte Mickey Bastings de puck op. Niemand pakte de lange aanvaller aan en vanaf de face-off stip schoot hij de verdiende gelijkmaker op het scorebord.

Op het tandvlees dwong Moskitos een verlenging af. In de toegevoegde tijd werd niet meer gescoord ondanks een Tilburgs overtal na een tripping op Parker Bowles. Beide ploegen misten de eerste vier penalty shots waarna Parker Bowles zijn penalty verzilverde en zijn team de tweede overwinning in iets meer dan 24 uur op Essen boekte. ‘On the bench we were talking just to shoot because we did not know how the puck would react on the ice. But it is not always forehand backhand for me. I just do not want to stick to one move’, beschreef de Canadees zijn winnende doelpunt.

De centrumaanvaller, die deze zomer het universiteitsteam van Calgary verruilde voor een Europees avontuur, speelde net als zaterdagavond in een lijn met Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam. ‘I like playing with those two. True chemistry comes from playing games so it only can get better from here. But it is good to start preseason with two wins’, aldus Bowles, die niets dan lof heeft over zijn nieuwe werkgever. ‘It’s been awesome so far. No complaints for me. Everybody is really nice.’