Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs Moskitos Essen (4-2)

Captain Van den Heuvel begint met zege

Tilburg Trappers is de voorbereiding op het nieuwe Oberliga seizoen goed begonnen. Als afsluiting van de jaarlijkse Open Dag bond de regerend Oberliga kampioen de strijd aan met Moskitos Essen. De thuisclub won verdiend met 4-2.

Tijdens de zomerperiode veranderde de samenstelling van de selectie van coach Bo Subr aanzienlijk. Tweevoudig kampioenen Peter van Biezen, Bjorn Willemse, Levi Houkes, Martijn Oosterwijk en Diederick Hagemeijer zwaaiden om uiteenlopende redenen af. Nieuwkomers in de Kruikenstad zijn verdediger Alexey Loginov, de aanvallers Max Hermens, Nardo Nagtzaam en de Noord Amerikanen Parker Bowles en Brock Montgomery.

Voor ruim 2000 toeschouwers sprong laatstgenoemde direct in het oog. De Canadees checkte een Duitse tegenstander aan de boarding in de rug, deelde en passant twee rake tikken uit en mocht voor zes minuten in de strafbank plaatsnemen. In ondertal kwam Trappers niettemin op voorsprong. Mitch Bruijsten onderschepte de puck, trok het neutrale vak door en rondde bekwaam af, 1-0. De gasten herstelden nog voor de thee de schade. Christoph Ziolkowsky verraste doelman Ian Meierdres uit de draai.

Het middenstuk was zonder twijfel het meest attractieve deel van de ontmoeting tussen de beide halve finalisten van vorig seizoen. De nieuwelingen Nardo Nagtzaam en Max Hermens gaven hierin hun visitekaartje af. Eerst prikte de geboren Nijmegenaar, overgekomen uit Essen, de puck vakkundig achter Moskitos goalie Sebastian Staudt. Een paar minuten later reageerde de sterk spelende Hermens alert op een schot van de blauwe lijn van Ryan Colier. Van dichtbij schoof hij zijn eerste treffer in Tilburgse dienst tegen de netten.

Een slippertje van Alexey Loginov zorgde voor 3-2. Julien Pelletier profiteerde dankbaar van het cadeautje van de Russische verdediger. Nog voor de tweede pauze herstelde Danny Stempher de schade. De center, spelend in een lijn met Reno de Hondt en Max Hermens, rondde een prima individuele actie af met een schot in de bovenhoek. In het slotstuk maakt Ian Meierdres plaats voor Ruud Leeuwesteijn. De jonge goalie toonde zijn klasse met enkele prima saves.

En dus won Ivy van de Heuvel zijn eerste wedstrijd als captain van Trappers. ‘Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar ik ben positief verrast dat we het tempo zo snel al oppikten en elkaar bij vlagen goed wisten te vinden. Een jongen als Max Hermens, die ik eigenlijk amper kende als speler, liet vanavond zien dat hij een uitstekende jonge ijshockeyer is. Hetzelfde geldt voor onze imports.’

Het vertrek van gevestigde namen zoals Van Biezen, Willemse, Houkes en Hagemeijer biedt volgens de geboren Bosschenaar kansen voor de jongkies in het team. ‘Toen ik in 2011 naar Tilburg kwam, namen ook een aantal routiniers afscheid. Er ontstond een nieuw team waarin talenten uitgroeiden tot vaste waarden met twee landstitels in Nederland en even zo veel kampioenschappen in de Oberliga als resultaat. Hopelijk staat een dergelijke ontwikkeling nu ook weer op stapel.’

Samenvatting i13media

Wedstrijdstatistieken