Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: EC Bad Nauheim vs. Tilburg Trappers

Trappers vervolgt oefencampagne in Bad Nauheim

Na de 2-5 nederlaag op vrijdagavond in eigen huis is de vraag wat Tilburg Trappers geleerd heeft van de eerste ontmoeting met EC Bad Nauhem. De eerste puck valt om 18:30 uur in het Colonel Knight stadion.

Opvallend feit

Drie ex-Trappers droegen ooit het shirt van de ploeg uit de Duitse deelstaat Hessen. Josh Oort kwam in 54 duels tot 61 punten, terwijl Dale Jago een seizoen lang een Rote Teufel was. De Canadese defense verzamelde 7 treffers en 30 punten in 42 ontmoetingen. Marc West maakt het trio compleet. De uit Burlington (Ontario) afkomstige Canadees speelde drie jaargangen voor Bad Nauheim in de 2. Bundesliga. Zijn totalen: 82 goals en 138 assists in 154 ontmoetingen.

Bad Nauheim

De laatste oefenwedstrijd voor de Rote Teufel aan het seizoen beginnen met een thuiswedstrijd tegen Heilbronn. In eigen huis maakte de formatie onder leiding van Petri Kujala gehakt van mede-Oberligisten Füchse Duisburg (7-1) en Moskitos Essen (8-2).

Trappers

Voor het eerst deze oefencampagne ging Tilburg vrijdagavond onderuit. Van een groot niveauverschil tussen de Tilburgers en die Roten Teufel was gedurende lange periodes in de wedstrijd niets of nauwelijks te merken. Toch won de DEL2 equipe met 2-5. ‘To lose against a team like this is not a shame. That is what preseason is for. But the guys need to understand they have to be focused for every shift. Hopefully we can adjust and play better on Sunday’, was coach Bo Subr kritisch op de prestaties van zijn team.

Who’s hot

Met een goed schot gaf Nick de Ruijter na vijf minuten in de tweede periode Bad Nauheim goalie Felix Bick het nakijken. De geboren Tilburger kwam vorig seizoen vanwege blessureleed slechts 43 keer voor Trappers in actie. Hij verzamelde twaalf punten (zes goals en zes assists).

Statistiek

Trappers incasseerde 10 tegengoals in de drie oefenwedstrijden tot nu. Zelf produceerden de Tilburgers 9 treffers. Danny Stempher was wederom ijzersterk met spelhervattingen. 11 van de 14 face-offs (78,6%) won de center.