Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EC Bad Nauheim (2-5)

(Foto: Arie Leeuwesteijn)

Leerzame nederlaag voor Trappers

Ondanks een nederlaag tegen EC Bad Nauheim (2-5) kon Tilburg Trappers terugkijken op een leerzaam derde oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe Oberliga seizoen. De Tilburgers toonden lef en aanvalsdrift, maar werden afgestraft op ervaring en ijshockeygogme.

Na twee kampioenschappen in de Oberliga is het een publiek geheim dat Tilburg Trappers dolgraag een niveau hoger (DEL2) wil. Vrijdagavond maakte de ploeg van coach Bo Subr en zijn 2000 toegestroomde fans kennis met een opponent uit deze league, EC Bad Nauheim. Van een groot niveauverschil tussen de Tilburgers en die Roten Teufel was gedurende lange periodes in de wedstrijd niets of nauwelijks te merken.

Toch liep Trappers zich stuk op de ploeg die vorig jaar in een play-out ternauwernood ontsnapte aan degradatie. Ervaring, fysieke kracht, geslepenheid en rust gaven de doorslag in een aantrekkelijk oefenduel waarin scheidsrechter Eugen Schmidt en zijn beide linesmen de enige dissonanten waren. Het arbitrale trio deelde maar liefst elf straffen uit aan Tilburg tegen acht voor Bad Nauheim. ‘I thought these refs had new whistles. They blew it so much’, uitte Bo Subr na afloop zijn ongenoegen.

Uit drie van deze mogelijkheden sloeg de equipe onder leiding van coach Petri Kujala munt. ‘To lose against a team like this is not a shame. That is what preseason is for. But the guys need to understand they have to be focused for every shift. Hopefully we can adjust and play better on Sunday’, was de Tsjechische oefenmeester van Trappers kritisch op de prestaties van zijn team.

Over wie de Tilburgse coach weinig reden tot klagen had, was Nick de Ruijter. De 25-jarige aanvaller nam niet alleen de tweede Tilburgse treffer voor zijn rekening, maar werd en passant ook nog uitgeroepen tot Man of the Match. ‘Ik ben blij dat het weer begonnen is. De blessure die me vorig seizoen parten speelde, is volledig hersteld. Ik ben klaar voor het seizoen!’, lachte de winger zijn tanden bloot.

Een seizoen waarin we een iets andere Nick de Ruijter gaan zien dan voorgaande jaren. ‘Meer rust in mijn spel is het motto voor komend jaar. Ik merk dat me dat goed bevalt in de drie gespeelde oefenwedstrijden. Af en toe kan ik er nog wel eens vol invliegen, maar het is niet meer alleen boem, boem, boem. Op een andere manier belangrijk zijn voor de ploeg. Dat is mijn persoonlijke doelstelling voor deze ijshockeyjaargang.’

Man of the Match
Nick de Ruijter (foto: Brigitte Jansen)