Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Bad Nauheim

Rote Teufel volgende sparringpartner Trappers

Met EC Bad Nauheim komt vrijdagavond een tegenstander van formaat op bezoek in IJssportcentrum Stappegoor. De ploeg uit de deelstaat Hessen is al vijf jaar actief in de DEL-2. Kan Trappers de zegereeks een vervolg geven tegen de Rote Teufel?

Opvallend feit

Voor de derde maal op rij stapte Trappers in Essen als overwinnaar van het ijs. In de play-offs van afgelopen seizoen was Tilburg met 1-4 en 1-2 te sterk voor de formatie van coach Frank Gentges. Zondagavond zegevierde de tweevoudig Oberliga kampioen na verlenging en penalty shots met 3-4.

Trappers

Waar de tegenstander van Tilburg dinsdagavond in actie kwam tegen Moskitos Essen (8-2 thuiszege), stond de selectie van coach Bo Subr diezelfde avond voor de camera. Tijdens de jaarlijkse persdag van de Oberliga kampioen in IJssportcentrum Stappegoor werden de portretfoto’s en teamfoto voor het aankomende seizoen geschoten.

Bad Nauheim

Een week voordat de Rote Teufel aan het seizoen beginnen met een thuiswedstrijd tegen Heilbronn wacht het tweeluik met Trappers. De ploeg onder leiding van Petri Kujala won vier van de zes gespeelde oefenduels. De selectie herbergt vijf buitenlanders waarvan de Canadezen Cody Sylvester en James Livingston de meest in het oog springende aanvallers zijn. Beiden waren afgelopen jaar nog actief voor EC Dornbirner in de Oostenrijkse EBEL League.

Who’s hot

Nardo Nagtzaam scoorde in beide ontmoetingen met zijn voormalig werkgever, Moskitos Essen. De 27-jarige Nijmegenaar speelde als leftwinger in een lijn met Mitch Bruijsten en Parker Bowles. In drie onderlinge confrontaties met Tilburg tekende Nagtzaam vorig seizoen voor een doelpunt en een assist. Bij de gasten is Cody Sylvester uitstekend op dreef in de voorbereiding. De 25-jarige center scoorde al zeven keer in de tot nu toe zes gespeelde oefenwedstrijden van Bad Nauheim.

Statistiek

Maar liefst negen penalty shots werden zondagavond in Essen gemist voordat Parker Bowles de winnende achter Moskitos goalie Sebastian Staudt deponeerde. Trappers was +5 in de tweede krachtmeting met Moskitos Essen. 27 van de 47 face-off werden gewonnen door Tilburg. Danny Stempher was met 70% (zeven van de tien genomen spelhervattingen) de meest succesvolle Trapper.