Terug naar Nieuws

EC Bad Nauheim vs. Tilburg Trappers (2-1)

Trappers met lege handen na late treffer

In eigen huis ging Tilburg Trappers vrijdagavond met 2-5 ten onder tegen Bad Nauheim. Twee dagen later verging het de Oberliga kampioen een stuk beter tegen de DEL2 formatie, maar in de slotminuut dolf men alsnog het onderspit, 2-1.

De formatie van coach Bo Subr startte prima in het matig gevulde Colonel Knight Stadion. Dreigende momenten voor het doel van Felix Bick volgden, maar schotkansen voor Giovanni Vogelaar en Ivy van den Heuvel bleven zonder resultaat. Geholpen door het missen van de Tilburgse kansen vocht de thuisclub zich gaandeweg de eerste periode meer en meer in de wedstrijd. Drie minuten voor de eerste dweil schoot Maximilian Brandl de Roten Teufel op voorsprong (1-0).

Deze stand stond ook na veertig minuten nog op het scorebord. In het slotstuk gooide Trappers alle troeven op tafel. Een Duitse straf gaf de geelblauwe brigade het spreekwoordelijke duwtje in de juiste richting. Parker Bowles tekende voor de verdiende gelijkmaker. De verhoudingen op het ijs wisselde voortdurend, maar de uitblinkende goalies gaven geen krimp. Tot James Livingston in de slotminuut alsnog het gaatje achter Ruud Leeuwesteijn wist te vinden.

Volgend weekend vervolgt Tilburg Trappers de oefencampagne met een home-and-home serie tegen de Oberliga Nord kampioen van afgelopen reguliere seizoen, Herner EV. De equipe van coach Frank Petrozza won dit weekeinde tweemaal van Herforder EV (0-2 en 6-1). Vrijdagavond (aanvang 20.15 uur) treedt Tilburg als gastheer op, terwijl zondagmiddag om 16.00 uur de return am Gysenberg geprogrammeerd staat.

Foto: Arie Leeuwesteijn

 

Man of the Match aan Tilburgse kant:
Ruud Leeuwesteijn