Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing DESTIL Trappers vs. Saale Bulls Halle

Komt Trappers gelijk met Herne EV

Tot nu toe heeft DESTIL Trappers 16 maal de overwinning in eigen huis behaald. Herne EV deed dat thuis tot nu toe 17 keer. Door een overwinning kan Tilburg gelijk komen met Herne. Ook zal gewonnen moeten worden om thuisvoordeel in de play-off’s in zicht te houden.

Onderlinge serie

De vierde ontmoeting met de Saale Bulls dit seizoen. In de tweede wedstrijd van het seizoen liep Trappers tegen zijn eerste nederlaag aan. In Halle verloor Trappers met 5-1. Thuis werd met 4-2 gewonnen. In de tweede uitwedstrijd kon de ploeg van Bo Subr wederom de punten niet mee naar Tilburg nemen. Na twee perioden stond men nog voor met 3-2, maar in de laatste periode scoorde Reno nog 1 keer en kreeg Trappers 9 x 2 en 1 x 10 minuten straf op. Teven kreeg Didi 18 seconden voor het einde een 5 minuten straf en gamepenalty aan zijn broek gesmeerd. Halle scoorde in de periode 2 doelpunten uit de man-meersituaties, 1 normaal en een Empty-net doelpunt en won daardoor de wedstrijd met 6-4. Zo werd maar weer eens duidelijk dat de wedstrijd niet in de bank gewonnen kan worden.

Opvallend feit

Halle heeft tot nu toe in de Meisterrunde al zijn thuiswedstrijden gewonnen in de reguliere tijd en één na penalty’s. Hiermee haalde het in zeven wedstrijden 7 punten. Destil Trappers haalde in 7 wedstrijden slechts 6 punten.
Saale Bulls

Na twee perioden stond Halle thuis tegen Leipzig met 3-1 voor. In de derde periode lukte het Leipzig om gelijk te komen. Het laatste doelpunt werd gescoord uit een penaltyshot. In overtime werden geen doelpunten gescoord en daarom werd de wedstrijd door penalty’s beslist. Zes ronden werd er over-en-weer niet gescoord. Nadat in de 7e ronde Leipzigspeler Jakub Weber niet scoorde, wist Jörg Wartenberg de puck wel achter goalie Kevin Beech te krijgen.

Trappers

Tilburg haalde in Hamburg zijn eerste uitzege in de Meisterrunde. Net als Leipzig benutte Trappers de derde ronde om allereerst langszij te komen. Met de gamewinning goal en een empty net goal bezorgde Ivy van den Heuvel Tilburg de overwinning en konden de punten mee naar huis worden genomen.

Coach Bo Subr zei na afloop op de persconferentie dat Trappers de wedstrijd in de laatste Het team toonde wel karakter door te blijven gaan.

Who’s Hot

De vorm van Ivy van den Heuvel zit het wel goed. Met 3 goal en 5 assists voert hij de topscorerslijst van Trappers in ‘Die Meisterrunde’ aan. Ook met Shane McColgan gaat het steeds beter. In de laatste 5 wedstrijden scoorde hij 1 maal en gaf hij zes keer een beslissende pass.

Bij Halle is Artur Tegkaev de laatste 5 wedstrijden in de Meisterrunde op dreef. 2 doelpunten en 3 assists. Ook Igor Bacek is met 2 doelpunten en 2 assist goed op dreef. De man met de meeste gamepoints (49) Danny Albrecht was de laatste twee wedstrijden afwezig. In de onderlinge wedstrijden dit seizoen met Trappers staat hij op 4 goals en 3 assists.

Statistiek

Op de ranglijst met betrekking tot meeste gamepoints staan Justin (8), Mitch (10), Didi (17) en Ivy (20) bij de eerste 20. Halle heeft alleen Danny Albrecht (16) in dit rijtje staan. Trappers voert de ranglijst aan wat betreft strafminuten (821 in 37 wedstrijden). Halle heeft slechts 459 minuten. Kai Schmitz neemt met 100 minuten in 28 wedstrijden, daarvan 22% voor zijn rekening. Bij Trappers is Didi met 137 minuten in 34 wedstrijden tot nu toe de penaltykoning van Trappers. Ian Meierdres heeft een savepercentage van 91,2%, zijn tegenspeler aan de kant van Halle, Sebastian Albrecht heeft een beter percentage van 92,4%.