Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Herne EV vs. DESTIL Trappers

Enkel winst telt voor Trappers in Herne

Het is ongemeen spannend in de bovenste regionen van ‘Die Meisterrunde’ in de Oberliga Nord. Winst of verlies kan in deze fase zomaar een paar plaatsen op de ranglijst schelen. Het verschil tussen nummer twee DESTIL Trappers en nummer vijf Hamburg Crocodiles bedraagt slechts vijf verliespunten. Een Tilburgse overwinning tegen Herner EV is dan ook noodzakelijk.

Onderlinge serie

Des te groter de uitdaging, des te scherper en effectiever de spelers van DESTIL Trappers lijken te zijn. Tegen de op papier kleinere clubs had Tilburg het dit seizoen soms opvallend lastig, maar de regerend Oberliga kampioen kan wel met trots zeggen dat ze de enige ploeg zijn die Herner EV twee maal in reguliere speeltijd verslagen heeft. Op 23 september van het vorige jaar werd het 6-2 en vrijdag 13 januari werd de koploper met 2-0 kopje onder gedrukt. Tussendoor won Herne met dezelfde cijfers (2-0) in eigen huis.

Opvallend feit

Vier spelers uit de top-10 van de overall topscorerslijst betreden vrijdagavond het ijs van de Gysenberghalle. Brad Snetsinger voert met 75 punten (33 goals en 42 assists) in 38 duels de boventoon. Aaron McLeod volgt zijn teamgenoot op gepaste afstand (67 punten). Justin Larson en Mitch Bruijsten vormen het duo Tilburgers in de top van het scorersgilde. De Canadese center tekende in 38 duels voor 24 goals en 41 assists, terwijl de technisch vaardige winger 32 treffers en 61 punten achter zijn naam heeft.

Herne

De ploeg van coach Frank Petrozza herpakte zich afgelopen weekend van de dubbele nederlaag een week eerder. Waar de koploper tegen Essen en Halle punten verspeelde, bleef men tegen Duisburg (5-3) en Wedemark (2-4) wel aan de goede kant van de score.

Trappers

Mede dankzij zes powerplaygoals veegde Tilburg zondagmiddag MEC Halle van het ijs. Het werd 7-2 voor de regerend Oberliga kampioen.

Voor eigen publiek kende Tilburg weinig mededogen met Halle die na een busreis van ruim vijf uur het ijs betraden. Enkel in de openingsfase bood de nummer zes uit de Oberliga nog enige weerstand. Nog voor er vijftien minuten gespeeld waren, had de formatie van coach Subr met hulp van Nick de Ruijter, Diederick Hagemeijer en Mitch Bruijsten de schade hersteld. In het tweede bedrijf reeg Tilburg de powerplaytreffers met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk aaneen. Danny Stempher, Ivy van den Heuvel en Shane McColgan stelden Halle goalie Clemens Ritschel voor onmogelijke opgaven. Het tegendoelpunt van Denis Fominych betekende een korte onderbreking van het verder oppermachtige spel van de thuisploeg. Tijdens het slotstuk bezondigde Trappers zich teveel aan gallery play, waardoor een echte monsterzege uitbleef. De ene na de andere oogstrelende aanval rolde richting de soms reddeloze Ritschel. Enkel op de inzet, andermaal tijdens powerplay, van Levi Houkes moest de sluitpost het antwoord schuldig blijven. Smetje op de prima Tilburgse voorstelling was de game misconduct die Mickey Bastings aan het einde van de derde periode opliep voor een vermeende high sticking.

Who’s hot

Sam Verelst leidt Herne met drie punten in drie wedstrijden tegen Trappers. Ivy van den Heuvel, Dierick Hagemeijer, Mickey Bastings en Mitch Bruijsten tekenden allen eveneens voor drie punten tegen de koploper in de Oberliga Nord. Ivy van den Heuvel heeft punten in zijn laatste vier competitieduels. De geboren Bosschenaar verzamelde in deze periode vier goals en drie assists.

Statistiek

Tilburg sloot de ontmoeting tegen Halle af met -5.  Ivy van den Heuvel bezet de gedeelde derde plaats in de Oberliga Nord met zeven game-winning goals. Herne speelt dit weekend maar één duel. Tilburg bindt zondagmiddag de strijd aan met Leipzig Icefighters.