Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Crocodiles Hamburg vs. DESTIL Trappers

Wie stopt Bradley McGowan?

Bradley McGowan is een ware plaaggeest voor elke verdediging in ‘Die Meisterrunde’. In zes duels scoorde hij vijftien maal en gaf hij negen keer de beslissende pass. Vorig seizoen als speler van Hannover Indians pakte hij vier punten tegen Trappers. Deze ijshockeyjaargang is hij goed voor een goal en een assist tegen Tilburg.

Onderlinge serie

De derde ontmoeting met Crocodiles Hamburg dit seizoen. In het eerste deel van de tweestrijd wervelde Tilburg langs de Hanzenstad bewoners. In IJssportcentrum Stappegoor werd het 9-2. Aan de hand van Ritchie van Hulten rekende Trappers in de tweede episode van de tweestrijd wederom af met Hamburg. De technisch vaardige aanvaller nam met een hattrick driekwart van de Tilburgse productie voor zijn rekening. Jordy van Oorschot was verantwoordelijk voor de vierde Tilburgse doelpunt.

Opvallend feit

Voor DESTIL Trappers wordt het vrijdagavond de vierde uitbeurt van ‘Die Meisterrunde’. In de voorgaande drie duels buiten de Kruikenstad won Tilburg geen enkele keer.

Crocodiles

Vier keer op voorsprong komen, maar toch na penaltyshots als verliezer van het ijs stappen. Dat lot trof de ploeg van coach Andris Bartkevics zondagavond in en tegen Essen. In de loterij na 65 minuten zuivere speeltijd misten Bradley McGowan en Pierre Kracht voor Hamburg. Twee dagen eerder versloegen de Crocodiles in eigen stadion Halle met 6-2.

Trappers

Tilburg spoelde zondagavond in eigen huis de kater van de vrijdagse nederlaag tegen Wedemark Scorpions weg. Voor een nagenoeg uitverkocht huis zegevierden de Tilburgers met 6-3 over Füchse Duisburg.

‘We bounced back very well against one of the toughest teams in the league. We come out strong and were fortunate to get the lead. There a certain things we have to improve on but I’m very proud of the way we played tonight’, luidde de analyse van coach Bo Subr na afloop op de persconferentie.

Who’s Hot

Verdedigend zal Trappers extra alert moeten zijn op Bradley McGowan. De 26-jarige Canadees uit Vancouver is een sniper van het zuiverste water. Tijdens het reguliere seizoen flirte McGowan met de magische grens van 50 goals. De teller stokte op 49 treffers. In ‘Die Meisterrunde’ lijkt de aanvaller niet te stoppen. Met vijftien doelpunten (waaronder vier hattricks) en negen assists is hij ‘sizzling hot’.
De vorm van Ivy van den Heuvel is groeiende. Met 1 goal en 5 assists voert hij de topscorerslijst van Trappers in ‘Die Meisterrunde’ aan. In het reguliere seizoen was de winger goed voor twee beslissende passes tegen Hamburg. De thuiswedstrijd miste de geboren Bosschenaar vanwege een schorsing.

Statistiek

De vuurkracht van Tilburg komt van de aanvallers. Slechts 17 van de 164 doelpunten is afkomstig van een defenseman. Bij de Crocodiles is het beeld min of meer hetzelfde. Een achtste van de 176 Hamburgse goals komt van de stick van een verdediger. Trappers scoorde twee maal uit 9 powerplays (22,2 procent); Crocodiles wist twee maal Trappers-goalie Ian Meierdres te kloppen in overtal tijdens de dubbele ontmoeting tegen de equipe van Bo Subr. De ploeg van coach Andris Bartkevics stond 11 keer met een man meer op het ijs. Tilburg incasseerde 24 strafminuten tijdens de twee voorgaande confrontaties met Hamburg. De Duitsers waren wat stouter met 65 minuten in de strafbank. De grootste zondaar in Tilburg luistert naar de naam Levi Houkes (8); Thomas Zuravlev bracht namens Crocodiles de meeste tijd (25 minuten) in het beklaagdenbankje door. Het goals-against-average (GAA) van Ian Meierdres was 2,50 in de twee voorgaande ontmoetingen met de Hanzenstadbewoners. Kai Kirsten kwam tot een GAA van 5,81 en zijn collega-doelman Elmar Trautmann heeft een GAA van 11,12.