Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing DESTIL Trappers vs. EC Füchse Duisburg

Trappers wil breken met losing streak

De ploeg van coach Bo Subr hoopt zondagavond haar losing streak een halt toe te roepen. De opdracht is echter niet zo eenvoudig want nummer twee op de ranglijst Füchse Duisburg komt op bezoek in het IJssportcentrum Stappegoor.

Onderlinge serie

De derde en voorlopig een na laatste ontmoeting tussen Trappers en Füchse. De gasten moesten op 9 oktober hun meerdere erkennen in de Tilburgers. Het werd 6-2 voor de regerend Oberliga kampioen. Special teams gaven zondag 18 december de doorslag, concludeerde Bo Subr na afloop. ‘They score two powerplay goals, one short-handed and an empty netter. Our powerplay was not good enough today. Duisburg has a very good transition game. We knew that going in this game. We’re just giving them a couple too many turnovers. I think it’s something we gave to them. It’s not necessarily them outplaying us.

Opvallend feit

De Scania Arena leek wel een duiventil de afgelopen twee weken. Zo nam men afscheid van verdediger Maik Klingsporn en de aanvallers Marvin Deske en Chris St. Jacques. Als vervangers werden de Amerikaan Cody Bradley en Jakub Wiecki binnen gehaald.

Trappers

Er lijkt maar geen einde te komen aan de malaise van DESTIL Trappers in ‘Die Meisterrunde’. Ook de derde uitbeurt ging verloren. Wedemark Scorpions was met 2-1 te sterk.

Na twee doelpuntloze periodes sloeg Wedemark aan het begin van het slotstuk toe. Björn Bombis rondde voorbereidend werk van Sebastian Lehmann af, 1-0. Shane McColgan bracht Trappers zes minuten later weer langszij. Een vier minuten straf tegen Nick de Ruijter zorgde er mede voor dat een Tilburgse stormloop uitbleef. Michael Budd deelde vijf minuten voor tijd de doodsteek uit. Zelfs het inwisselen van goalie Leeuwesteijn voor een zesde veldspeler mocht niet meer baten.

Danny Stempher was vanzelfsprekend niet blij met de vierde nederlaag in het sfeerloze Ice House. De aanvaller van Trappers vond dat zijn team niet bracht waar het gezien de kwaliteiten in de selectie wel toe in staat moet zijn. ‘In de voorronde scoorden we aan de lopende band. De laatste wedstrijden creëren we te weinig kansen. Als we, zoals vanavond, maar één goal weten te maken dan verlies je hier terecht.’

Füchse

Met drie zeges in de laatste vijf ontmoetingen deden de Füchse uitstekende zaken in ‘Die Meisterrunde’. De manschappen onder leiding van Lance Nethery bezetten momenteel plaats twee met 77 punten uit 35 wedstrijden. De voorsprong op nummer vijf Tilburg bedraagt zes punten.

Who’s Hot

Mitch Bruijsten is met 27 goals de meest trefzekere aanvaller in het Tilburgse keurkorps. Justin Larson gaf 37 keer de beslissende pass en Diederick Hagemeijer incasseerde 137 strafminuten. Raphael Joly leidt Füchse in twee categorieën (goals en assists). De Nederlands-Canadees verzamelde 33 doelpunten en 35 assists. In de andere categorie (strafminuten) moet Joly de eer laten aan Patrick Klöpper. Laatstgenoemde bracht 84 minuten in de strafbank door.

Statistiek

De kille cijfers onderstrepen nog maar eens dat Trappers het momenteel even niet heeft. In de laatste 5 duels: 10 goals, 18 tegentreffers,185 strafminuten, één gewonnen wedstrijd en vier nederlagen. Opponent Duisburg: 20 doelpunten voor, 13 tegen, 81 penalty minutes, drie maal winst en twee keer verlies.