Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing DESTIL Trappers vs. Crocodiles Hamburg

Hamburg Crocodiles laatste thuishorde voor de play-offs

Dankzij een 4-1 overwinning op Wedemark Scorpions én de nederlaag van Hamburg Crocodiles (5-4 in Halle) verzekerde DESTIL Trappers zich vrijdagavond 17 februari van thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs. In de laatste twee duels van Die Meisterrunde wil de formatie van coach Subr haar visitekaartje afgeven voor het toetje van deze ijshockeyjaargang.

Onderlinge serie

Ontmoeting nummer vier in de competitie tussen Tilburg en Hamburg in het ijshockeyseizoen 2016-2017. Trappers is nog zonder nederlaag tegen de huidige nummer vijf in Die Meisterrunde. In het eerste deel van de tweestrijd wervelde Tilburg langs de Hanzenstad bewoners. In IJssportcentrum Stappegoor werd het 9-2. Aan de hand van Ritchie van Hulten rekende Trappers in de tweede episode wederom af met Hamburg. Ook in de derde confrontatie met de Crocodiles stapte men als overwinnaar (3-5) van het ijs.

Opvallend feit

De strijd om de tweede plaats in de Oberliga Nord gaat naar een climax. Tilburg, Duisburg en Essen hebben op twee speelronden van het einde allen 89 punten. Trappers komt nog in actie tegen Hamburg en Essen, Die Füchse ontmoeten Herne (thuis) en Halle (uit), terwijl de ploeg van Frank Gentges nog op bezoek gaat in Wedemark en op de slotdag van Die Meisterrunde gastheer zijn voor Tilburg.

Trappers

Tilburg hield een fikse kater over aan de waterkoude ijshockeyavond in de Scania Arena. De regerend kampioen in de Oberliga dolf met 4-2 het onderspit. In de openingsperiode had de thuisploeg het betere van het spel. Vier minuten voor de eerste dweil kwam men terecht op voorsprong. Raphael Joly kogelde het toegekende penalty shot over de vanghand van goalie Ian Meierdres in de bovenhoek. Een domme overtreding achter zijn eigen doel van Yannis Walch op Jonne de Bonth leidde de 1-1 in. Achttien seconden later sloeg het polsschot van Justin Larson tegen de netten.

Twee individuele Tilburgse fouten zorgden er in het middenstuk voor dat Duisburg uitliep naar een 3-1 voorsprong. Toch wenste Trappers zich niet gewonnen te geven. Met aangepaste aanvalslijnen (Bruijsten, Larson, Van Hulten; Bastings, Houkes, McColgan en Stempher, De Hondt en De Ruijter) draaide men Duisburg de duimschroeven aan. De thuisploeg mocht zich bedanken bij doelman Justin Schrörs die met soms meer geluk dan wijsheid Tilburg van het scoren hield. Een lucky bounce voor Lars Grözinger zette het spelbeeld volledig op zijn kop. Het bevoren rubber verdween in de lucht en viel via de rug van Ian Meierdres achter de doellijn. Shane McColgan zorgde voor nieuw Tilburgs elan, maar verder dan 4-2 kwamen de manschappen van Bo Subr niet meer.

Crocodiles

Net zoals DESTIL Trappers eindigde ook de laatste ontmoeting van Hamburg in 4-2. Belangrijk verschil met Tilburg was dat de Hanzestad bewoners wel aan de goede kant van de score bleven. Voor een uitverkocht Eisland Farmsen werd koploper Herner EV puntloos terug naar huis gestuurd. De doelpunten voor de ‘Crocos’ kwamen van de stick van André Gerartz (2x), Pierre Kracht en Anton Zimmer.

Who’s hot

Bij Tilburg is Ritchie van Hulten met vier goals clubtopscorer tegen Hamburg. Mickey Bastings stelde liefst vijf maal een teamgenoot in staat te scoren tegen de Crocodiles, terwijl Levi Houkes met acht strafminuten de meest bestrafte Trappers is.
Josh Mitchell is houder van de langste point streak in de Oberliga. De Canadees uit Osoyoos (British Columbia) kan in de laatste twintig duels ten minste een punt per wedstrijd overleggen. In deze periode verzamelde Mitchell 7 goals en 37 assists. De laatste keer dat de technisch vaardige aanvaller geen punt scoorde, was op 16 december 2016. Tegenstander was Wedemark Scorpions.

Statistiek

DESTIL Trappers was -5 overall in de verloren wedstrijd tegen Duisburg Füchse. De wedstrijd in IJssportcentrum Stappegoor staat onder leiding van Mischa Apel. Voor de referee wordt het de tweede keer dit seizoen dat hij een thuisduel van Trappers leidt. Eerder trad Apel als leidsman op tijdens DESTIL Trappers vs. Wedemark Scorpions op vrijdag 17 februari 2017. Tilburg won die avond met 4-1.