Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Füchse Duisburg vs. DESTIL Trappers

Tweede plaats inzet tijdens Füchse versus Trappers

Nog drie wedstrijden en dan zit Die Meisterrunde in de Oberliga Nord erop. In haar voorlaatste uitbeurt kruist Tilburg de sticks met Duisburg.

Onderlinge serie

Trappers leidt in de onderlinge tweestrijd met 2-1. Beide teams wonnen hun thuisbeurt tijdens het reguliere seizoen. Twee dagen na de zeperd in Wedemark vormde een thuisduel tegen Duisburg in de Oberliga Nord precies het medicijn dat Tilburg nodig had. Met een collectieve topprestatie op het bevroren water van IJssportcentrum Stappegoor liet Trappers zien uit het juiste mentale hout te zijn gesneden. ‘In de voorbije wedstrijden keken we teveel naar elkaar. Vanavond pakte iedereen zijn verantwoordelijkheid. Daar kan ik oprecht van genieten’, complimenteerde Diederick Hagemeijer zijn volledige ploeg na de 6-3 overwinning.

Opvallend feit

Na de 4-1 nederlaag in Essen kreeg coach Lance Nethery zijn congé. De 49-jarige Canadees werd vervangen door zijn voormalig assistent Reemt Pyka, die samen met Uli Egen nu de technisch eindverantwoordelijke is in Duisburg. Laatstgenoemde was van 2007 tot 2009 hoofdcoach bij Eaters Geleen.

Füchse

Duisburg tankte vorige week vrijdag veel vertrouwen met het oog op de confrontatie met Trappers. Drie goals binnen het half uur zorgden voor een comfortabele voorsprong. Echter, Icefighters Leipzig vocht zich knap terug en na veertig minuten was het 3-3 in de Fexcom Eisarena. In de derde periode trok men alsnog het laken naar zich toe dankzij treffers van Jari Neugebauer en Andre Huebscher.

Trappers

De ploeg van coach Bo Subr begon voortvarend aan het duel met Wedemark en had voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na vijf minuten namen de gasten echter brutaal de leiding. Charlie Adams schoot de puck buiten het bereik van doelman Ian Meierdres in de rechterbovenhoek. Het was de eerste goal van de bezoekers in Stappegoor sinds 25 november 2016. Een fraaie solo van Justin Larson herstelde het evenwicht, 1-1.

Na de hervatting nam Diederick Hagemeijer zijn ploeg bij de hand. Op aangeven van Mitch Bruijsten prikte hij de 2-1 in de bovenhoek. Drie minuten voor de thee veranderde de Trappers aanvoerder een schot van Giovanni Vogelaar dusdanig van richting dat Wedemark keeper Dennis Korff geen schijn van kans had. In de derde periode kregen de weerloze Scorpions nog een vierde doelpunt om de oren. Wederom was het Hagemeijer die de trekker overhaalde en zo zijn hattrick completeerde, 4-1.

Who’s Hot

Andre Huebscher is red hot. De aanvaller verzamelde vijf goals en 12 punten in de laatste vijf wedstrijden. Ook tegen Trappers scoort hij makkelijk. De teller staat op vier doelpunten tijdens de drie voorgaande duels. Voor Tilburg leiden Mitch Bruijsten, Diederick Hagemeijer en Justin Larson de statistiekendans tegen Die Füchse. Het trio was allen goed voor zes punten tegen de ploeg die zijn thuisduels speelt in de Scania Arena.

Statistiek

Trappers scoorde 14 maal tegen de opponent van zaterdagavond. Drie in de openingsperiode, vijf gedurende het middenstuk en met zes goals is men in de derde twintig minuten het trefzekerst. Met drie goals uit 15 overtalsituaties (20%) draait de Tilburgse powerplay prima tegen Duisburg. Ian Meierdres was in alle duels tegen Füchse de sluitpost voor de ploeg van Bo Subr. Zijn goals-against-average bedraagt 3,01.