Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Moskitos Essen vs. Destil Trappers

Meisterrunde bereikt climax in Essen

De vierde editie van de strijd tegen Moskitos Essen sluit voor DESTIL Trappers Die Meisterrunde af. Winst is voor beide teams van levensbelang met het oog op de tweede plaats in de Oberliga Nord.

Onderlinge serie

Na eenentwintig zeges op rij verloor DESTIL Trappers op 22 januari weer eens een thuiswedstrijd. Moskitos Essen was met 1-5 te sterk.

De laatste keer dat de regerend Oberliga kampioen een competitieduel op eigen ijs verloor was op 26 maart 2016, toen de Tilburgers na verlenging ten onder gingen tegen EV Landshut (1-2). Een reeks van eenentwintig overwinningen in IJssportcentrum Stappegoor volgde. Coach Bo Subr: ‘Honestly I thought until their first goal we played quite well. We couldn’t find a way to capitalize on our scoring chances. Their goalie made some great saves at key times and then we kind of lost ourselves. We stopped moving our feet and were hoping things would happen on their own.’

Opvallend feit

De uitgangspositie voor DESTIL Trappers is uitstekend. Bij winst op Essen is de formatie van coach Bo Subr verzekerd van plek twee. Een verliespartij en winst van Duisburg in Halle betekent dat Tilburg Die Meisterrunde als vierde afsluit. Opponent in de eerste ronde van de play-off wordt dan Hamburg Crocodiles.

Moskitos

Essen-coach Frank Gentges was vrijdagavond, ondanks de 7-4 overwinning in Wedemark, duidelijk niet in zijn hum. ‘Vier spelers hebben door slashings van de tegenstander blessures aan hun hand opgelopen. Verder liet de tijdwaarneming meerdere malen de klok doorlopen en begon de wedstrijd zonder opgave van reden zomaar een kwartier te laat. Een vreemde zaak, maar gelukkig hebben we in de stand geen schade opgelopen.’

Trappers

Tilburg had vrijdagavond geen kind aan Hamburg Crocodiles. Vooral Ritchie van Hulten was in topvorm in IJssportcentrum Stappegoor. De kleine winger maakte er vier en gaf nog twee maal de beslissende pass.

Waar DESTIL Trappers coach Bo Subr ervoor koos op volle sterkte aan te treden tegen Hamburg, spaarde zijn collega Andris Bartkevics enkele sleutelspelers. Zo reisden doelman Kai Kristian en het Canadese topscorersduo Brad McGowan en Josh Mitchell niet af naar de Kruikenstad. ‘Christoph Schubert fluisterde me tijdens de wedstrijd in dat ze ons willen ontlopen in de eerste ronde van de play-offs’, verklapte Mickey Bastings na afloop. ‘Maar ik denk dat zij niet het enige team zijn die ons niet wil tegenkomen. Vanavond bleek eens te meer hoe sterk we zijn in de breedte. Elke lijn kan scoren. Dat maakt ons zo moeilijk te bestrijden.’

Who’s hot

Andrej Bores schiet voor Moskitos met scherp. In 40 wedstrijden kwam de 23-jarige Slowaak tot 51 punten (23 goals en 28 assists). Ritchie van Hulten beleefde een prettige vrijdagavond tegen Hamburg. Hij tekende voor vier goals, twee assists en was +6. Levi Houkes is met twee doelpunten clubtopscorer in de drie eerdere ontmoetingen met Essen.

Statistiek

Winst in het laatste duel van Die Meisterrunde zou de negende overwinning van DESTIL Trappers in diezelfde Meisterrunde betekenen. De Tilburgers verloren 5 wedstrijden. De ploeg van coach Subr was +43 tegen Hamburg Crocodiles. Naast Ritchie van Hulten was Jordy van Oorschot +5 en Boet van Gestel, Danny Stempher, Giovanni Vogelaar allen +4.