Terug naar Nieuws

Veel doelpunten en leermomenten op Stappegoor

TRAPPERS HOUDT WINST EN LEERPUNTEN OVER AAN WEDSTRIJD TEGEN PIRANHAS

Om de nare nasmaak van afgelopen vrijdag tegen Herner E.V. weg te spoelen was winnen thuis tegen Rostock Piranhas de enige remedie. De nare nasmaak verdween nadat Trappers, Rostock met 9-5 versloeg.

TEN ONRECHTE

Vanaf dat het bevroren rubber het ijs voor de eerste keer het ijs raakte, was het Tilburg Trappers die het voortouw nam en het spelbeeld bepaalde. Veel inrichtingsverkeer leverde niets op. Integendeel, Rostock wist met hun tweede schot op goal, raak te schieten. “Voor de 0-1 zat de druk er goed op en dan krijg je een lullige goal tegen, dan wordt je wel extra wakker geschud” zei Jordy Verkiel na afloop.

De wake-up call kwam zeer gelegen. Het tempo werd opgevoerd en binnen een aantal minuten stond het plots 4-1. De goals van Danny Stempher, Max Hermens, Ryan Collier en Mitch Bruijsten waren meer dan verdiend. Drie van die vier goals werden voorbereid door o.a. Jordy Verkiel. Zelf blikt Verkiel er vooral relativerend op terug. “De goals werden gemaakt omdat de jongens goed vrij stonden en ze er goed in schoten”.

PANIEK ACHTERIN

Hoewel de openingsfase voor Trappers zeer rustig verliep, zakte het spel na de openingsfase in de tweede periode compleet weg. In de eerste paar minuten van het middenstuk was er vooral rust te bespeuren binnen het team van Bo Subr. De goal van Bartek Bison die de puck rustig over de lijn in de goal schoof was daar een voorbeeld van. De solo van Mitch Bruijsten zorgde voor de 6-1.

Vervolgens kreeg Rostock een opleving en zakte het spel van Trappers weg. Persoonlijke fouten werden genadeloos afgestraft. Tomas Kurka schoot binnen een korte tijd twee keer raak waardoor de marge werd verkleind. Zowel Jordy Verkiel als coach, Bo Subr waren daarover niet tevreden. “Ik sta hier met een dubbel gevoel, we hebben wel gewonnen maar we moeten wel nadenken over de tegengoals. Tegen zo’n team mag je eigenlijk niet zoveel goals tegen krijgen” aldus de geboren Dordtenaar. Bo Subr bekeek het weekend breed en zei na afloop: “negen goals tegen is gewoon te veel. We creëren heel veel kansen maar laten de tegenpartij scoren

Halverwege de wedstrijd zorgde Reno De Hondt ervoor dat Rostock weer met beide benen op de grond kwam te staan waardoor met een 6-3 tussenstand voor de laatste keer werd gepauzeerd.

THE FULL PACKAGE

De derde periode bevatte werkelijk alles. De pucks vlogen rond de oren van de goalie uit Rostock, maar wist zijn doel schoon te houden. Rostock werd compleet weggespeeld waardoor Rostock op zoek ging naar wat opstootjes. Kilian Van Gorp nam het voor zijn team op en bewees zichzelf zonder stick en puck. Echter resulteerde dat in een bomvolle strafbank. Ook resulteerde dat in een prachtig short-handed doelpunt van Jordy Van Oorschot.

In een dubbele ondertal situatie moest Trappers weer een goal slikken. Wanneer Trappers weer met een complete lijn op het ijs stond, besloot Mitch Bruijsten zijn hattrick te voltooien door koelbloedig de puck binnen te schieten. In de allerlaatste seconde wist Rostock alsnog tot scoren te komen via Roman Tomanek. Bo Subr gaf na afloop aan dat de Rostockers slim en sterk aan de puck zijn en scoren wanneer er genoeg tijd en ruimte wordt gegeven.  “We moeten werken aan het verdedigen” was het leerpunt volgens Bo Subr, na een doelpuntrijk weekend.

HANNOVER WEEKEND

Komend weekend speelt Trappers op vrijdagavond in Hannover tegen de Scorpions en ontvangt op zondag de Indians uit Hannover. Een interessant weekend volgens Bo Subr die alvast vooruit blikt en aangeeft dat dit seizoen iedereen elkaar kan verslaan. “We zullen ons goed moeten voorbereiden, Scorpions heeft hun team versterkt ten opzichte van vorig seizoen, ze beschikken over zeer goede spelers” Aldus Bo Subr na de wedstrijd, al vooruitblikkend op het komende weekend. Over Hannover Indians zei hij het volgende: “Indians doet het slechter dan verwacht, maar mij is nog niet helemaal duidelijk waar dat aan ligt, dat zullen wij nog moeten uitzoeken

Hoe dan ook, volgend weekend staan weer twee belangrijke wedstrijden op het programma.

Man of the Match
Jordy Verkiel | Foto Arie Leeuwesteijn
Samenvatting

Wedstrijdsheet