Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – week 3

Twee koplopers na zes speeldagen

Aan de ongeslagen status van Tilburg en Leipzig kwam het afgelopen weekend abrupt een einde. Trappers verloor vrijdagavond met 4-3 in en van Herner EV, terwijl Icefighters zowel tegen Hamburg als Herne ten onder ging. Dat betekent dat er na zes speelronden nog twee ploegen (Herne en Hannover (Scorpions)) zonder puntverlies zijn. We vatten ronde 5 en 6 voor je samen.

Vrijdagavond was de minst productieve speelronde tot nu toe. In de zes duels vielen slechts 32 treffers. Daarentegen werd er in de zes wedstrijden van de zondag lustig op los gescoord. Liefst 49 keer lieten de spelers het net bollen. Hannover Scorpions was met 70 strafminuten de meest bestrafte ploeg van het weekend, stadgenoot Indians was met maar 6 strafminuten het braafste jongentje van de klas. Trappers alleskunner Jordy Verkiel kroonde zichzelf met een goal en vijf assists tot topscorer van het weekeinde.

HERNE SPITZENREITER

‘Spitzenreiter…Spitzenreiter.’ Het klonk vrijdagavond luid en massaal uit ruim vijftienhonderd kelen. Herner EV is na wederom een zes-punten weekend (gedeeld) koploper in de Oberliga Nord. De ploeg van coach Danny Albrecht legde, zoals bekend, vrijdagavond Tilburg Trappers over de knie en twee etmalen later werd EXA Icefighters Leipzig met 3-7 aan de zegekar gebonden.

De overwinning in de Kohlrabizirkus Eisarena in Leipzig dankte Herne voor een belangrijk deel aan twee Dennissen. Center Dennis Thielsch nam vier punten (1 goal en 3 assists) voor zijn rekening en ploeggenoot Dennis Palka tekende voor twee treffers en even zoveel beslisende passes. Laatstgenoemde kwam na vijf seizoenen DEL2 aan het begin van deze ijshockeyjaargang vanuit Dresden naar de Hannibal Arena.

BOMBIS EN SCHMID

In de vorige Tuesday’s round-up verscheen hetzelfde tussenkopje boven de samenvatting van de prestaties van nummer twee op de ranglijst, Hannover Scorpions. In grote mate was het derde zes-punten weekend op rij wederom te danken aan het duo (Patrick) Schmid en  (Bjorn) Bombis. Het tweetal verzamelde tegen Rostock Piranhas (2-4) en Hamburg Crocodiles (5-3) vier goals en 9 punten. Daarmee voeren beiden ook de overall topscorerslijst in de Oberliga Nord aan.

EXA Icefighters Leipzig hield nul punten over de uitbeurt in Hamburg en de thuiswedstrijd tegen Herner EV. Vijftig minuten lang hield de ploeg van coach Sven Gerike zondagmiddag gelijke tred met de koploper waar zijn broer Lars assistent-coach is. Powerplay treffers van Christopher Kasten, Markus Marsall en Dennis Palka zorgden uiteindelijk voor een geflatteerde 3-7 overwinning voor Herne.

DUBBELE ZEGE HALLE

Goalie Michel Weidekamp (Saale Bulls Halle) kende een uitstekend weekend. De 21-jarige doelman noteerde vrijdagavond tegen Hannover Indians een shutout. Twee dagen hoefde Weidekamp enkel te capituleren op een inzet van Essen-center Lars Grözinger, maar daartegenover stonden goals van Kyle Helms (2x), Christopher Francis en Lukas Valasek waardoor de Stieren met 1-4 zegevierden.

Rostock Piranhas (zondagmiddag te gast in IJssportcentrum Stappegoor) zakte een plaatsje (van vijf naar zes) op de ranglijst. Moskitos Essen, met Larry Suarez als (tijdelijk) vervanger van Frank Gentges in de bank, won vrijdagavond in Duisburg de derby van de Füchse (2-6), Helaas voor de voormalig Trappers-coach kon hij de zege zondag in eigen huis tegen Halle geen vervolg geven. Na 60 minuten prijkte een 1-4 nederlaag op het scorebord.

WINST EN VERLIES

Voor Hamburg Crocodiles, Hannover Indians en Füchse Duisburg leverde het derde Oberliga weekend zowel winst als verlies op. De Crocos verrasten vrijdagavond Leipzig (2-0, dankzij twee treffers van Thomas Zuravlev en een shutout voor goalie Niklas Zoschke). Op bezoek bij Hannover Scorpions kon men de stunt niet herhalen (5-3 nederlaag). Hannover Indians verloor vrijdag met het kleinst mogelijke verschil in Halle, maar herstelde zich thuis tegen Krefelder EV 81 (3-2 winst).

Ook in speelronde vijf en zes bleven de Füchse maar kwakkelen. Een kansloze 2-6 nederlaag in de derby tegen Essen werd tot opluchting van alle betrokkenen in Duisburg gevolgd door de Erster Saisondreier In Erfurt. Na twee periodes en een 0-3 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Vossen, maar in de slotfase werd het nog erg spannend door goals van nieuweling Joonas Toivanen en Milan Kostourek. Verder kwam de equipe van coach Fred Carroll echter niet meer.

GEDEELD LAATSTE

In het kelderduel van de Oberliga Nord tussen Krefelder EV 81 en TecArt BlackDragons Erfurt wisselden vrijdagavond de verhoudingen van periode tot periode, van minuut tot minuut en zelfs van shift tot shift. Dankzij drie treffers van Draken aanvoerder Sean Fischer stapten de gasten als overwinnaar van het ijs. Twee dagen later verloren beide Mannschaften (Krefeld van Hannover Indians met 3-2 en Erfurt dolf het onderspit tegen Duisburg (2-3)).