Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers

Trappers klaar om ongeslagen status Scorpions te kenteren

Never change a winning team, moeten ze bij Hannover Scorpions gedacht hebben. Björn Bombis en Patrick Schmid zijn dit seizoen alweer het meest gevreesde duo op ijzers (tot nu toe). En opnieuw voeren de bekende Scorpions de topscoorderslijst aan. Vanavond speelt Trappers voor de eerste keer dit seizoen tegen het illustere duo en hun tot nu toe nog ongeslagen team. Kan Tilburg een eerste deuk maken in het speelvertrouwen van Scorpions en winnen in Wedemark?

TOPSCOORDERS

Niet alleen topspelers Bombis en Schmid staan vanavond op het ijs. Maar liefst zes spelers uit de overall top tien van de topscorerslijst zullen deze vrijdag de confrontatie aangaan in de Hus de Groot Eisarena. Björn Bombis voert met zestien punten (zeven goals en negen assists) de absolute boventoon. Patrick Schmid volgt zijn ploeggenoot met twee punten afstand. Dennis Schütt is de derde Scorpion in de top tien. De verdediger tekende voor één treffer en twaalf assists. Mitch Bruijsten en Jordy Verkiel zijn op plaatsen vier en vijf de hoogst geklasseerde Trappers. Zowel de leftwinger als de verdediger kunnen twaalf punten overleggen. Danny Stempher (tien punten) completeert het Tilburgse trio in het scorersgilde.

STATISTIEKEN

Vanavond spelen Scorpions en Trappers voor de 22ste keer tegen elkaar. De stand bedraagt 16-5 in het voordeel van Tilburg Trappers. Drie ontmoetingen werden pas na shoot outs beslist en een andere na verlenging. Tilburg scoorde 91 keer, terwijl Hannover 43 maal het net liet bollen. In de 18 van de 21 ontmoetingen scoorde Tilburg als eerste. Mickey Bastings en Kevin Bruijsten openden allebei tweemaal de score. Van de 91 Tilburgse treffers waren er 23 met een man meer, 2 met een man minder, 2 empty-netters en 64 tijdens vijf-op-vijf. Het productiefst was men in het derde bedrijf (38 doelpunten), gevolgd door het middenstuk (31), de openingsperiode (21 treffers) en de verlenging (1 goal).

Geblesseerde spelers

Floris van Elten, Boet van Gestel en Delaney Hessels zijn niet inzetbaar.