Terug naar Nieuws

Karakterploeg verslaat ongeslagen Scorpions op karakter

TILBURG TRAPPERS BUIGT ACHTERSTAND OM EN WINT DE WEDSTRIJD IN OVERTIME

Na een doelpuntrijke en leerzame weekend werd er vrijdag afgereisd richting Hannover. In de Hus De Groot Arena werd tegen Hannover Scorpions gespeeld. Trappers wist de achterstand om te buigen in een gelijke stand en versloeg vervolgens in overtime, Scorpions met 3-4.

DODELIJKE POWERPLAYS

Al vrijwel direct na de puckdrop liep Tilburg Trappers achter de feiten aan. Het was vooral Hannover Scorpions die het tempo en het spel bepaalde. In de openingsfase van de wedstrijd kon Tilburg Trappers via powerplays op voorsprong komen.“Onze powerplays waren niet goed. We waren te traag. Wanneer wij de kansen hadden, scoorden we niet. Hier moeten we echt mee aan de slag” aldus een blije coach na afloop.

De powerplays van Hannover Scorpions verliepen wel beter. Zoals Danny Stempher na afloop zei: “Hun powerplays zijn dodelijk”. André Reiss benutte de allereerste powerplay van Scorpions door de puck achter de zeer sterk keepende Ian Meierdres te schieten.  Via een oogstrelend een-tweetje wist uiteindelijk de Canadees, Mike Robinsson de voorsprong te verdubbelen.

Kort na de 2-0 ontstond een opstootje tussen een aantal spelers vanwege een vermeende overtreding van Danny Stempher. Zowel de coach, Bo Subr als de aanvaller Danny Stempher begrepen niet goed waarom Stempher moest gaan douchen.

Uit de powerplay die uit de vermeende overtreding van Stempher en het daaropvolgende opstootje voortvloeide, werd de 3-0 gescoord. Bjorn Bombis en Patrick Schmid die als topscorers de topscorerslijst aanvoeren, waren daarvoor verantwoordelijk. Subr blikte achteraf terug: “Onze start was niet ideaal, we speelden niet goed en we hadden een aantal goede shifts maar ook een aantal minder goede shifts. Scorpions ging in tegenstelling tot ons, wel goed om met hun kansen”.

TIKKIE TERUG

De tweede periode was vooral een transitieperiode waarin de bezoekers het spel van de gastheren overnamen. Het leek alsof Hannover Scorpions te vroeg hadden gepiekt. De ploeg van Dieter Reiss begon steeds vermoeider te worden naarmate het middenstuk tot een einde kwam. In de slotfase begon de verdediging van Scorpions wat scheurtjes te vertonen. Hoewel Mitch Bruijsten in de powerplay dicht bij de aansluitingstreffer zat, wist hij niet te scoren. Net nadat het team van Hannover compleet was, was het dan wel raak.

Het doelpunt van Mitch Bruijsten was overigens het enige doelpunt. Dat is ook mede te danken aan het fantastische spel van Meierdres die kort voor het einde van de tweede periode de 4-1 voorkomt.

HEER EN MEESTER

Hannover Scorpions was geen schim meer van het team dat in de eerste periode op het ijs stond. De Duits/Italiaanse goalie Enrico Salvarani moest flink aan de bak. : “We made him look good” was hoe Bo Subr tegen het optreden van de Duits/Italiaanse goalie aankeek. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd was het gedaan met Scorpions.

Nadat Reno De Hondt, via Kilian Van Gorp de puck krijgt aangespeeld zag hij Max Hermens vrij staan die uithaalt en met de 3-2, het stadion het zwijgen oplegt. Uiteindelijk in de slotfase van de wedstrijd wist Kevin Bruijsten op gelijke hoogte te komend door zonder te aarzelen de puck keihard in de goal te rammen. Op de vraag wat er precies was gezegd in de kleedkamer, zei Stempher: “ Bo heeft ons duidelijk gemaakt veel harder te werken, in de tweede en derde periode zagen de jongens dat Scorpions moe begon te worden. Als wij bloed eenmaal ruiken….”. Ook voegde hij daar aan toe dat Trappers in de derde periode heer en meester waren. Bo Subr keek vooral op de derde periode tevreden terug en zei: “In the third period, there was only one team on the ice”.  Na de 3-3 in de slotfase ging Trappers vol voor de winst, maar wist het winnende doelpunt niet te maken. Daardoor werd er voor het eerst dit seizoen overtime gespeeld.

VERLENGING

Hannover Scorpions bleek toch nog ergens over energie te beschikken en dat lieten zij direct in overtime zien. De puck werd rondgespeeld rondom de goal van Meierdres.  Toch was het bij de tweede uitbraak, aan de andere kant raak. Diego Hofland kreeg via Alexei Loginov en teamcaptain Mickey Bastings de puck. Hofland wist vanachter de goal van Hannover te komen om vervolgens het bevroren rubber binnen te wippen. Salvarani kreeg het nakijken.

Hoewel de ‘nipte’ overwinning was er vooral achteraf veel positieve woorden te horen. Danny Stempher was blij met de winst en gaf vond dat Scorpions geluk had met één puntje. Ook zei hij naderhand: “Het voelt altijd lekker om zo te winnen en zeker hier”. “We hadden genoeg kansen en verdienden de drie punten zeker gezien de tweede en derde periode, maar we zijn blij met twee punten. We hebben veel karakter laten zien”

INDIANS

Morgen krijgt Tilburg Trappers, Hannover Indians op bezoek. Gezien de resultaten van afgelopen wedstrijden lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen. Iets wat door zowel Subr als Stempher als positief wordt ervaren. “Het is leuk dat iedereen van iedereen kan winnen, het motiveert je vooral om elke wedstrijd goed te spelen”. Of morgen de Hannover Indians is opgewassen tegen de karakterploeg uit Tilburg, zullen we morgen vanaf 15:00 zien.