Terug naar Nieuws

Unieke samenwerking

Unieke samenwerking Trappers & AVV

Door de gewijzigde arbeidswetgeving, is het lastiger geworden om meerdere contracten voor bepaalde tijd achter elkaar te sluiten. Vooral (semi)professionele sportclubs ondervinden daar de gevolgen van. Er ontstaat eerder automatisch een contract voor onbepaalde tijd. Dat past niet bij topsport waarbij de contracten na het seizoen eindigen. Alleen het betaalde topvoetbal heeft van de Minister een ontheffing van die regeling gekregen. Veel clubs in verschillende takken van sport zoals wielrennen, schaatsen, basketbal, veldhockey maar ook ijshockey blijven met dit probleem zitten en dat besef is nu langzamerhand aan het doordringen bij de clubs.

Wij hebben echter niet stilgezeten en Tilburg Trappers heeft de samenwerking gezocht met de Alternatief Voor Vakbond (AVV). Een relatief kleine vakbond die als sociale partner bereid is geweest om met Trappers tot een unieke CAO op maat te komen waarin van de wet wordt afgeweken. Daardoor kan met de spelers gewoon weer een contract voor bepaalde tijd worden aangegaan. De CAO zal op korte termijn door het bestuur en de spelers wordt goedgekeurd en wordt met ingang van het nieuwe seizoen van kracht.

Met de CAO tussen Stichting Topijshockey Tilburg en de AVV loopt Tilburg Trappers (ook) voorop in een maatoplossing voor de ongewenste gevolgen van de nieuwe arbeidswetgeving.

Meer info: AVV