Terug naar Nieuws

Tuesday’s Roundup – week 2

Vier ploegen nog zonder puntverlies

Hoewel de ijshockeyjaargang in de Oberliga Nord pas twee weekenden oud is, is er toch al duidelijk sprake van een tweedeling. Vier ongeslagen ploegen (Leipzig, Herne, Tilburg en Hannover (Scorpions)) met kort daarachter Rostock en dan een gat van zes punten naar de rest. Een samenvatting van speelronden 3 en 4.

In zeven van de twaalf confrontaties wisten de gastheren de punten in eigen huis te houden. Er viel één doelpunt (81) meer dan in het eerste weekeinde. Het productiefste duel (12 goals) vond zondagavond in Essen plaats. Diezelfde avond werd er in de ontmoeting tussen Hannover Indians en Rostock Piranhas slechts drie keer gescoord. Florian Eichelkraut (Leipzig) kende met vier treffers een zeer productief weekend.

LEIPZIG BLIJFT KOPLOPER

Na zeven opeenvolgende Derby-nederlagen pakte EXA Icefighters Leipzig vrijdagavond eindelijk weer eens de volle buit tegen Saale Bulls Halle. Aan de hand van captain Florian Eichelkraut (hattrick) legde de ploeg van coach Sven Gerike de basis voor de zege in een voortreffelijke eerste periode. Na 11:32 minuten en bij een 4-0 achterstand vluchtte Halle-coach Herbert Hohenberger in een time-out. Hij verving zijn starting-goalie Sebastian Albrecht voor back-up Michel Weidekamp. Het 21-jarige keeperstalent moest ook nog twee keer de puck uit het net halen.

De waarschuwing die oefenmeester Fred Carroll vrijdagavond aan het adres van zijn spelers liet horen (‘We have 16 guys on Sunday. If some guy doesn’t want to do what he’s told, he won’t play.’), hield de ‘Zwarte Draken’ zondagmiddag lang in de race. Maar drie treffers van Leipzig in derde periode zorgde toch voor een overduidelijke 1-6 overwinning voor de trotse koploper.

BOMBIS EN SCHMID

Herner EV toonde zondagavond in en tegen Halle over karakter te beschikken. De equipe van Danny Albrecht keek binnen 188 tellen tegen een 2-0 achterstand aan, maar 30 minuten later was deze omgebogen naar een 2-3 voorsprong (goals van Dannis Palka en Nils Liesegang (2x)). Daarmee gaf men de 6-0 overwinning en shutout van Bjorn Linda tegen het zwalkende Hannover Indians nog meer glans. Een tweede plaats is de beloning voor de eerstvolgende opponent van Tilburg Trappers.

Ook nummer vier op de ranglijst, Hannover Scorpions, is nog altijd zonder puntverlies. In grote mate was het tweede zes punten weekend te danken aan het duo (Patrick) Schmid en  (Bjorn) Bombis. Het tweetal verzamelde tegen Moskitos Essen (6-3) en Krefelder EV 81 (2-3) zes goals en 13 punten. Daarmee voeren beiden ook de overall topscorerslijst in de Oberliga Nord aan.

DUBBELE OVERTIME

Ondanks dat men twee verlengingen moest spelen, hield Rostock Piranhas (zondagmiddag te gast in IJssportcentrum Stappegoor) de vijfde plek op de ranglijst achter het kwartet ongeslagen teams vast. In eigen huis leek men vrijdagavond na 34 minuten (en met een 3-0 voorsprong) op rozen te zitten in de tweestrijd tegen Füchse Duisburg. Via doelpunten van Slanina, Abercrombie en Vavrusa sleepte ploeg van coach Uli Egen alsnog een overtime uit het vuur. Hierin schonk Constantin Koopman de thuisploeg alsnog de zege.

Zondagavond stond de 21-jarige andermaal in de schijnwerpers. In de openingsperiode zette hij zijn ploeg op voorsprong, terwijl hij in het tweede bedrijf door Indians-verdediger Nikolas Bovenschen werd uitgedaagd tot een robbertje vechten. In de verlenging moest de ploeg uit de stad aan de Oostzee het hoofd buigen. Arnoldas Bosas pakte voor Hannover het bonuspunt.

EERSTE OVERWINNINGEN

Het verschil tussen de nummer zes, Krefelder EV 81, en staartploeg, TecArt BlackDragons Erfurt, bedraagt slechts drie punten. De jonge honden uit Krefeld pakte vrijdagavond hun eerste zege van het seizoen. In Hamburg werd met 1-5 gewonnen. Tom-Eric Bappert scoorde tweemaal en center Darren Mieszkowski gaf drie keer de beslissende pass.

Een kleine vijftig kilometer verderop was het zondagavond feest. Zonder de met een hersenschudding kampende Frank Gentges (hij werd in de bank vervangen door Aaron McLeod) rekende Moskitos Essen af met Hamburg Crocodiles (8-4). De Muggen trokken in het middenstuk met vijf treffers het laken naar zich toe. Niklas Hildebrand en Veit Holzmann tekenden voor elk twee doelpunten.

RODE LANTAARN

TecArt BlackDragons Erfurt is na vier duels nog altijd zonder punten. Na de 6-1 nederlaag vrijdagavond in Tilburg prijkte er zondagmiddag na 60 minuten ijshockey tegen EXA Icefighters Leipzig eenzelfde uitslag op het scorebord. Naast de drie punten verloor de ploeg van coach Carroll ook Michal Vazan. Voor de 36-jarige Slowaak duurde de ontmoeting slechts 18 minuten en 46 seconden. Toen moest hij, na een roekeloze boarding van Erek-Dirk Virch, met een brancard van het ijs. In het ziekenhuis van Erfurt werd een zware hersenschudding geconstateerd.