Terug naar Nieuws

Trappers blijft ongeslagen!

EERSTE DOELPUNT TIJN JACOBS IN DUISBURG

Tilburg Trappers heeft in het tweede speelweekend wederom beide wedstrijden gewonnen. Waar vrijdag TecArt Black Dragons met 6-1 werd verslagen was op zondag Füchse in eigen huis niet opgewassen tegen Tilburg Trappers. Füchse werd op eigen ijs met 2-4 verslagen dankzij o.a. Tijn Jacobs die zijn eerste goal in het ‘eerste’ maakte.

FIRST GOAL

Voorafgaand aan de wedstrijd ontving Diego Hofland een respectvol applaus van de supporters nadat zijn naam werd omgeroepen tijdens de aankondiging van de starting six. Als blijk van waardering stak Hofland zijn stick in de lucht. Na de aankondiging was het tijd voor de puckdrop.

Vanaf de puckdrop was Füchse Duisburg erop gebrand de wedstrijd te winnen. Dat waren zij aan de fans maar ook vooral aan zichzelf verplicht. Met nog geen enkele wedstrijden te hebben gewonnen, moest het zondagmiddag gebeuren. Duisburg opende fel en was veel dreigender dan Tilburg.

De droom om de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen was voor Füchse binnen twee minuten tijd uit elkaar gespat. Halverwege de eerste periode schoot Jordy Verkiel nadat Reno De Hondt hem vrij zag staan, door de benen van Christian Wendler. Twee minuten na het openingsdoelpunt schoot Tijn Jacobs zijn allereerste doelpunt in het ‘eerste’ binnen. “Een zeer mooi maar vooral belangrijk doelpunt “ klonk Mickey Bastings na de wedstrijd. Vanwege de 0-2 achterstand, kreeg Füchse door dat winst er wederom niet in zat.

Het was muisstil na de 0-2 in de Jomizu-Arena, voorheen de Scania-Arena dat geen schim meer is van wat het is geweest. De onneembare vesting waar Tilburg tot 2018 niet kon winnen en de tribunes uitpuilden, is niet meer. Ook dat concludeerde Ryan Collier na afloop.

Die tekenende stilte op de tribune werd doorbroken door de aansluitingstreffer van Maximilian Schadulek. Een aantal straffen in de laatste fase van de eerste periode hadden geen invloed op de tussenstand. Het bleef 1-2.

SCHIETSCHIJF

Net zoals vorige week zondag in Krefeld kwam Trappers prima uit de eerste pauze. In Duisburg resulteerde dat in een aantal mooie kansen die dankzij de lat (Mitch Bruijsten) in de handschoen (Bartek Bison) en net er naast (Jonne De Bonth), niet eindigde als doelpunten.

Duisburg wist totaal geen pot te breken en leek vooral ‘toevalsijshockey’ te spelen waarbij er werd gewacht op foutjes bij Trappers. Volgens Ryan Collier het type spel dat ook veel risico’s met zich mee brengt omdat het ook een tegengoal kan opleveren.

Slechte passing, slordige spel en een te laag tempo waren tekenend voor het spel van Duisburg. In de slotfase, negen seconde voor tijd schoot Danny Stempher de 1-3 binnen die zelf vond dat hij niet lekker in de wedstrijd zat. Aldus teamcaptain Mickey Bastings na afloop.

VERBETERPUNTEN

De laatste periode van de wedstrijd was vooral een periode met verbeterpunten voor beide teams. Vooral Füchse Duisburg kon van diverse situaties leren. Geen enkele actie leverde echt gevaar op voor de Tilburgse defensie. Zelfs tijdens een dubbele powerplay wist Füchse niets te forceren. In tegendeel, want een short-handedgoal van Danny Stempher hing nog heel even in de lucht.

Het leermoment van Trappers was de 2-4, die uiteindelijk alsnog twee minuten voor tijd werd gescoord. In een moment waarin de concentratie was weggezakt wist de club uit Duisburg te profiteren van wat ruis achterin. “Die mocht eigen niet vallen, dat zijn voornamelijk de dingen waaraan we moeten werken” blikt Mickey Bastings na afloop terug. De kleine opleving van Füchse was niet genoeg om op gelijke hoogte te komen met de bezoekers. Collier is blij met de 12 punten maar erkende ook dat er nog verbeterpunten zijn. “We staan er goed voor ondanks dat we nog beter kunnen worden” waren de afsluitende woorden van Collier.

TOPPER

Aankomend weekend speelt Trappers in Herne tegen het team dat in de halve finale vorige seizoen na vijf wedstrijden door Trappers werd verslagen. Mickey Bastings gaf na afloop tegen Duisburg te kennen dat hij al uit kijkt naar de wedstrijd tegen Herne EV. “ Zeker naar topwedstrijden, daar kijk je altijd naar uit”. Ook Collier heeft er zin in, “Het wordt een belangrijke pot, maar bij belangrijke potten, komen wij opdagen” aldus Collier.

Wedstrijdsheet