Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers

Blijft Trappers ook in Duisburg ongeslagen?

Zondagmiddag: icehockey time! Vanmiddag speelt Tilburg Trappers tegen oude bekende Füchse Duisburg. Oude bekende, maar het team van coach Uli Eger heeft een hoop wisselingen gehad deze zomer. Desondanks voelt de ploeg zich gesterkt en klaar voor de toekomst. Tot nu toe heeft Duisburg echter nog geen een wedstrijd gewonnen.

OVERTIME

Met 1 puntje staat Füchse toch nog niet helemaal onderaan: ze verloren afgelopen vrijdag in overtime van Rostock Piranhas. Een wedstrijd waarin Duisburg het spannend maakte in derde periode. Na een achterstand van 3-0 wist de ploeg terug te komen tot 3-3. Helaas voor de strijdende vossen maakte Piranha Constantin Koopmann na 59 seconden overtime een einde aan het feestje en verloren ze met 3-4.

MAKKELIJK WINNEN

Trappers is nog steeds ongeslagen na drie gespeelde wedstrijden. De ploeg uit Tilburg won afgelopen vrijdag nog makkelijk met 6-1 van TecArt Black Dragons. Doelpunten kwamen van de sticks van Bartek Bison, Mitch Bruijsten (twee keer zelfs), Diego Hofland, Danny Stempher en Jordy Verkiel.

PUNTEN

Qua punten staat Mitch Bruijsten nu bovenaan in de lijst met twee goals en vier assists. Vlak daarachter volgen Diego Hofland, Reno de Hondt en Mickey Bastings met elk vijf punten. Bij de tegenstanders is het Robin Slanina die de lijst aanvoert met twee goals en drie assists. De Canadees Matt Abercrombie volgt daaronder met één goal en twee assists. Beide spelers zijn dit jaar nieuw bij Füchse en afkomstig van Starbulls Rosenheim (Slanina) en Blue Devils Weiden (Abercrombie) uit de Oberliga Süd-competitie.

WEES GEWAARSCHUWD

Ondanks deze happy flow waarschuwt forward Diego Hofland voor de tegenstander van vanmiddag. Vorig seizoen speelde Hofland nog voor Füchse Duisburg en hij kent de teammentaliteit dus als geen ander: “We mogen niet te laconiek aan de wedstrijd beginnen. Duisburg heeft drie duels op rij verloren. Reken maar dat ze gemotiveerd zijn om ons een hak te zetten!”

GEBLESSEERDE SPELERS

Kevin Bruijsten #12 en Boet van Gestel #22