Terug naar Nieuws

Trappers met speels gemak voorbij Erfurt

Tilburgers blijven ongeslagen

Tilburg Trappers heeft in de thuiswedstrijd tegen TecArt BlackDragons de ongeslagen status behouden. De ploeg van aanvoerder Mickey Bastings won met 6-1 en heeft na drie duels nog geen punt verspeeld.

Wanneer de geelblauwe brigade zondagavond (aanvang 18.30 uur) in de Jomizu-Arena Füchse Duisburg pootje weet te lichten, evenaart Trappers zijn beste seizoensstart sinds zijn intrede in de Oberliga. Afgelopen jaar was Tilburg voor het laatst begin oktober nog zonder enkele verliespartij. Destijds verloor de equipe uit de Kruikenstad op vrijdag 5 oktober voor het eerst dat seizoen. Op bezoek in Leipzig ging men na verlenging met 3-2 ten onder.

TELLER OP NUL

Ondanks dat zijn ploeg zaterdagochtend pas rond zes uur in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen terugkeert, verwacht de Canadees zijn troepen vijf uur later op het ijs voor een training. ‘I’ve had three bouts with cancer. I see life a little bit different than I did for 10 years ago. I told the guys I will do everything for them. But now it’s come to the time where it’s done. Now I want something! We have 16 guys on Sunday. If some guy doesn’t want to do what he’s told, he won’t play.’

Waar Trappers de overwinningen met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk aaneen rijgt, staat de teller voor Erfurt na 180 minuten ijshockey nog op nul. Nu is de competitiestart voor de Zwarte Draken met ontmoetingen tegen Hannover (Scorpions), Herne, Tilburg en zondag de krachtmeting in eigen huis met Leipzig behoorlijk mals. ‘Obviously it’s not easy. But we played two really good games last weekend. We slept for 10 minutes in the second period of both games and that cost us some points. Tonight our performance in the first period was unacceptable’, luidde het harde verdict van coach Fred Carroll.

CADEAUTJE

Voor Trappers daarentegen verliep de wedstrijd precies zoals vooraf gehoopt. Een vroege openingsgoal van Bartek Bison gaf Tilburg rust en vertrouwen. De manschappen van coach Bo Subr waren op alle fronten de betere van hun Duitse opponent. De weerstand van de smalle selectie van Erfurt (slechts zes verdedigers en negen aanvallers) was minimaal. Zelfs tijdens een dubbele overtal (Wouter Sars en Diego Hofland zaten een straf uit) kwamen de gasten amper in de buurt van Ruud Leeuwesteijn, die de voorkeur boven Ian Meierdres had gekregen.

Na tien minuten spelen verdubbelde Mitch Bruijsten de Tilburgse voorsprong. De sierlijke aanvaller won de face-off, kreeg het bevroren rubber terug van Alexey Loginov en haalde vanaf de kop van de cirkel doeltreffend uit. 68 tellen voor de eerste pauze verraste Diego Hofland BlackDragons-goalie Martin Otte met een gortdroog schot over de blocker. ‘Ik twijfelde tussen passen op Mitch of zelf schieten. Op dat moment zag ik de keeper al bewegen naar de andere kant. Een dergelijk cadeautje neem ik graag aan’, aldus de right winger.

DERDE VOOR DANNY

Misschien dat het kwam door het uitvallen van het stadionlicht in IJssportcentrum Stappegoor, maar na een oponthoud van een kleine tien minuten aan het begin van het middenstuk verzuimde Trappers munt te slaan uit een Erfurtse optocht naar de strafbank. ‘You can’t sit in the penaltybox for eight minutes. Not against any team. Let alone against these guys’, foeterde Carroll nog maar eens.

Ondanks het gebrek aan scherpte in de afronding kwam de vierde Tilburgse treffer er alsnog voor de tweede pauze. Reno de Hondt vond praktisch op de doellijn zijn maatje Danny Stempher, die de puck slechts het laatste zetje hoefde te geven. Voor de 24-jarige centrumaanvaller was het alweer zijn derde doelpunt van het nog jonge Oberliga seizoen.

SMETJE

In het slotstuk haalde de vice-Oberliga kampioen de voet van het gaspedaal zonder dat de Tilburgse zege ook maar een seconde in gevaar kwam. Zelf hoefde men niet meer en de ‘Zwarte Draken’ leken te beseffen dat de derde opeenvolgende nederlaag aanstaande was. Mitch Bruijsten tekende vijf minuten voor tijd voor de 5-0, terwijl Jordy Verkiel nog wat extra zout in de Erfurtse wonden strooide.

Het laatste woord was echter voor Reto Schüpping, die 23 tellen voor de laatste zoemer, de shutout voor Ruud Leeuwesteijn om zeep hielp. ‘Enorm zonde dat we zo laat in de wedstrijd die goal nog tegen kregen. Dat mag niet gebeuren en is een smetje op de avond’, keek Diego Hofland schuldbewust op die spelfase terug.

WEERZIEN

Zondagavond gaat Tilburg Trappers op bezoek bij Füchse Duisburg. Voor Hofland betekent dit een weerzien met zijn oude werkgever waar hij in totaal zes jaar onder contract stond. De 29-jarige geboren Rotterdammer verheugt zich dan ook op de confrontatie met de Vossen. ‘Ik heb een geweldige tijd gehad daar, vooral onder (Rolf) Pape. Die man houdt echt van ijshockey. Dat zie je nu ook weer. Hij laat de club niet ten onder gaan.’

In de voorbereiding op zijn vijfde Oberliga seizoen nam Trappers twee keer betrekkelijk eenvoudig de maat van zijn eerstvolgende opponent. In Duisburg werd het, mede dankzij een hattrick van Hofland, 8-4 voor Tilburg. Twee dagen later, als afsluiting van de jaarlijkse Open Dag, stapte men wederom als overwinnaar (6-3) van het ijs. Toch waakt Trappers nummer 66 voor onderschatting: ‘Dat was preseason hè. Duisburg heeft drie duels op rij niet gewonnen. Reken maar dat ze gemotiveerd zijn zondag om ons een hak te zetten. We mogen niet te laconiek aan de wedstrijd beginnen. Anders wordt het gevaarlijk.’

Man of the Match
Mitch Bruijsten | Foto Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet
Samenvatting i13 Media