Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons

Trappers treft hongerig Black Dragons Erfurt

Tilburg warmt zich op voor de volgende ijshockeymatch op Stappegoor. Ditmaal treft Trappers TecArt Black Dragons. De zwarte draken zullen niet alleen trek hebben na hun lange reis uit Erfurt, maar ook hongerig zijn om hun eerste wedstrijd van het seizoen te winnen.

SNELLE GOAL

Waar Tilburg, na het eerste speelweekend, al zes punten in de pocket heeft, staat Erfurt nog op saldo nul. En dat terwijl de ze flitsend van start gingen: in de eerste wedstrijd tegen Hannover Scorpions scoorde Maurice Keil binnen 28 seconden al de eerste goal van de wedstrijd. Het mocht echter niet baten. Uit tegen Hannover Scorpions verloor Erfurt met 5-3 en ook in eigen huis verloor het met 1-4 van Herner EV.

CIJFERGEWELD

Dan nu wat cijfergeweld: Black Dragons en Tilburg Trappers hebben in het verleden al negen keer eerder tegen elkaar gespeeld. Van die negen wedstijden, won Tilburg er acht. Op dit moment leiden Reno de Hondt en Max Hermens de scoringsdans in de Kruikenstad met drie punten. Vier Zwarte Draken, waaronder Sean Fischer, verzamelden allen twee punten in de duels tegen Hannover en Herne. In de voorgaande ontmoetingen met Tilburg, verzamelde de 34-jarige Fischer twaalf punten (zes goals en zes assists) en 46 strafminuten in zijn zestien voorgaande ontmoetingen met Tilburg (de Duits-Canadees speelde afgelopen twee seizoenen nog bij Hannover Scorpions). Trapper Reno de Hondt kan twee treffers, drie assists en vier strafminuten in negen krachtmetingen met Erfurt overleggen. De teller voor Hermens staat op drie punten en tien strafminuten in vier onderlinge duels.

LEGE MAAG

Kan Trappers wederom drie punten op hun conto bijschrijven en wordt Black Dragons met lege maag naar huis gestuurd? Of zijn de draken klaar om vuur te spuwen en zo hun eerste winstpartij binnen te halen? Dat gaan we vanavond zien. De wedstrijd begint om acht uur.

GEBLESSEERDE SPELERS

Kevin Bruijsten #12 en Boet van Gestel #22

VRAAG AAN DE COACH

Heb jij een vraag aan een van de coaches na de wedstrijd? Stuur deze dan tijdens/na de wedstrijd via een privé-bericht op Facebook naar Tilburg Trappers en misschien stellen we jou vraag wel tijdens de persconferentie! Vergeet hierbij niet je naam en aan welke coach de vraag gericht is te vermelden.