Terug naar Nieuws

IN GESPREK OVER BOARDING & NETTEN

Correctie en verbetering boarding voor beter zicht

Tilburg Trappers en de gemeente Tilburg betreuren het verminderde zicht van de fans op het ijs door de plaatsing van de nieuwe boarding in de ijshal. Corrigeren van de stand van de boarding en het verwijderen van de zogenaamde ‘dakjes’ moeten het zicht direct verbeteren voor de supporters. Dit werd vanavond besproken tijdens de informatieavond in de lounge van de Tilburgse ijshockeyclub.

NIEUWE RICHTLIJNEN

Algemeen directeur Gerard Arink voerde namens de club het woord. Pieter Bax, manager Sportbedrijf, sprak namens gemeente Tilburg. Voor deze nieuwe boarding is gekozen vanwege nieuwe richtlijnen van de Internationale IJshockeyfederatie, waar vanaf 2020 aan moet worden voldaan. De boarding is iets hoger dan de oude, flexibel en van kunststof in plaats van glas. Boven de “Bench officials”  en de spelersbanken zit een, eveneens van acryl, dakje.

DAKJES VERWIJDEREN

Deze dakjes zorgen voor de meeste zichtklachten van de fans. Daarom is besloten om boven de spelersbanken de dakjes per direct te verwijderen. Voor het dakje van de “Bench officials” wordt een alternatief bedacht zodat ook deze kan verdwijnen. De verwachting is dat tijdens de thuiswedstrijd tegen Rostock Piranhas van 13 oktober alle dakjes zijn verdwenen.

VERTICAAL EN STRAKKER

Eveneens zal voor 13 oktober de stand van de boarding gecorrigeerd worden. Deze is flexibel, maar staat nu niet strak waardoor het zicht vervormd wordt. “Deze boarding staat ook bij andere clubs in Europa en daar hebben we gezien dat deze veel strakker staat. Daarom komen over anderhalve week de monteurs uit Finland om de boarding verticaal en strakker te maken. Is het dan nog niet naar onze zin, dan gaan we opnieuw met de leverancier om tafel. Dit moet gewoon goed komen,” aldus Pieter Bax

OPTIMALE VEILIGHEID

De netten aan de lange zijdes zijn geen verplichting, maar een keuze van de club zelf. Arink: “Hier is voor gekozen in het kader van het optimaliseren van de veiligheid: zodat er geen pucks meer het publiek in kunnen vliegen. Een schadeclaim vanwege persoonlijk letsel door zo’n rondvliegende puck kan namelijk de continuïteit van Trappers in gevaar brengen. En dat mag absoluut niet gebeuren.”

VERMINDERDE BELEVING

Omdat ook de netten voor een verminderde beleving zorgen voor de supporters aan de lange zijdes, onderzoekt Tilburg Trappers momenteel nog of de club aansprakelijk gesteld kan worden na het veroorzaken van letsel door rondvliegend materiaal. “Mocht het zeker zijn dat dit niet zo is, dat we niet aansprakelijk gesteld kunnen worden, dan kunnen de netten wat ons betreft weer naar beneden. Maar dat moeten we eerst goed uitzoeken.”