Terug naar Nieuws

Tuesday’s Roundup – week 1

Leipzig koploper na monsterzege in Essen

Het eerste weekend in de Oberliga Nord (seizoen 2019-2020) ligt alweer twee dagen achter ons. Met twee overwinningen tegen Moskitos Essen en Krefelder EV U23 kenden de manschappen van coach Bo Subr een uitstekende start van hun vijfde Oberliga seizoen. We zetten een aantal opvallende zaken op een rij.

Geen enkele thuisclub wist zondag te winnen. Er vielen 80 doelpunten in twaalf wedstrijden. De meeste goals vielen (13) zondagavond in Essen, terwijl vrijdagavond in Leipzig het minst (3) gejuicht kon worden. Een ‘Croco’ liet in Duisburg maar liefst vier keer het net bollen. Vijf ploegen wonnen hun beide duels, even zoveel ploegen zijn nog puntloos na twee speelronden.

LEIPZIG KOPLOPER

Het doel voor EXA Icefighters Leipzig coach Sven Gerike was zes punten in het eerste weekend. Dit lukte glansrijk en dus is de ploeg uit Saksen de trotse koploper in de Oberliga Nord.  Na de 2-1 thuisoverwinning tegen Hannover Indians leverde zijn ploeg zondagavond in Essen met name in de tweede periode een galavoorstelling af. Via de periodestanden 2-2. 0-6 en 1-2 werd het uiteindelijk 3-10.

Op zes van de 21 schoten die op hem werden afgevuurd, moest Moskitos-doelman Kevin Beech het antwoord schuldig blijven. Na 40 minuten verloste Frank Gentges zijn goalie uit zijn lijden. De powerplay van Leipzig draaide als een tierelier. Uit zes van de zeven pogingen sloeg men munt. Oud-Essen speler Michal Velecky deed zijn voormalig werkgever met drie doelpunten veel pijn.

DERBYZEGE SCORPIONS

Herner EV, vorig seizoen in de halve finale van de play-offs tegenstander van Tilburg Trappers, bezet plek twee na de eerste speelronde. De equipe onder leiding van de sympathieke Danny Albrecht legde achtereenvolgens Füchse Duisburg (5-2) en TecArt Dragons Erfurt (1-4) over de knie. Nieuwkomer Anthony Calabrese Jr., vorig jaar tot begin februari actief bij Lindau Islanders, veroverde met vijf punten direct de harten van de fans in Herne.

De winst vrijdagavond in eigen huis tegen Erfurt (5-3) was leuk, maar van veel meer importantie voor Hannover Scorpions was de 2-4 overwinning twee etmalen later bij stadsgenoot Hannover Indians. Routinier Bjorn Bombis schoot de gasten met twee vroege goals op voorsprong, maar Mike Glemser en Arnoldas Bosas herstelden het evenwicht in de derby. Een powerplaygoal van Dennis Schütt, een kwartier voor tijd, kwam de thuisploeg niet meer te boven.

MIDDENVELD

Achter Tilburg bezet Rostock Piranhas de vijde plaats op de ranglijst. De Slowaak Roman Tomanek was de gevierde man bij de ploeg uit de stad aan de Oostzee. Vrijdagavond velde hij met twee treffers het vonnis over Krefeld (3-2). Zondagavond herhaalde hij dit kunststukje in de uitbeurt bij Halle. De Piranhas wonnen met 2-4.

Als de Oberliga Nord een voetbalelftal zou zijn, vormden Hamburg Crocodiles en Saale Bulls Halle het middenveld. In een rechtstreeks duel trokken ‘de Stieren’ vrijdagavond met 1-3 aan het langste eind. Halle kon deze goede start zondagavond geen vervolg geven. In eigen huis ging men met 2-4 ten onder tegen Rostock. Hamburg daarentegen herstelde zich in de tweede wedstrijd van het weekend van de nederlaag. Dankzij vier goals van Dominik Lascheit wonnen ‘de Crocos’ met 3-7 in Duisburg.

PUNTLOOS

Krefeld, Hannover (Indians), Erfurt, Duisburg en Essen kenden allen een valse start van hun nieuwe Oberliga avontuur. Waar ‘de Muggen’ vrijdagavond in IJssportcentrum Stappegoor hun huid nog duur verkochten, ging het zondagavond in eigen huis volledig mis. 3-10 prijkte er na 60 minuten op het scorebord in de Eissporthalle Essen-West. Met een uitbeurt bij Hannover (Scorpions) en een thuisduel tegen Hamburg krijgen de mannen van Frank Gentges komend weekend de kans zich te herstellen.