Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herner EV vs. Tilburg Trappers

WIE BLIJFT ONGESLAGEN: TILBURG OF HERNE?

Het ongeslagen Trappers reist af naar Herne om daar het eveneens ongeslagen Herner EV te treffen in de vijfde game van dit seizoen. Kan Trappers ook dit keer winnen van Danny Albrecht’s grotendeels vernieuwde team?

GEDUCHTE TEGENSTANDER

De statistieken zijn in het voordeel van Trappers: van de negentien keer dat de teams tegen elkaar speelden, won Tilburg dertien keer. Maar zoals gezegd heeft ook Herner EV dit seizoen nog niet verloren en dus belooft de groen-wit-rode Mannschaft daardoor een geduchte tegenstander te zijn voor Tilburg.

IMPORTWISSEL

Maar liefst twaalf nieuwe spelers voor Herne dit seizoen. Opvallend is de importwissel waardoor de Canadese forward Brad Snetsinger vervangen is voor verdediger Anthony Calabrese. Tot nu toe werpt deze verandering zijn vruchten af voor coach Danny Albrecht: de Amerikaan voert het rijtje topscorers aan voor Herne met acht punten (één goal en zeven assists).

GOALS

Voor Trappers heeft Danny Stempher slechts één puntje minder, máár wel meer goals op zijn naam staan: vier stuks (en drie assists). Mitch Bruijsten staat ook met drie goals en vier assists op zeven punten.

INTENSIEF VOORBEREIDEN

De eerste wedstrijd van het seizoen speelde Herner EV thuis tegen Füchse Duisburg en wonnen ze met 5-2. Daarna wonnen ze met 1-4 van Erfurt en Hannover Indians delfde met 6-0 zwaar het onderspit in de Hannibal Arena. Afgelopen zondag wonnen ze in Halle van Saale Bulls met 2-3. Danny Albrecht: “Ik ben blij met de punten. We gaan ons nu intensief voorbereiden op de wedstrijd tegen Tilburg.”

GEBLESSEERDE SPELERS

Alle spelers zijn fit en reizen af naar Herne.