Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – week 9

Transfersoap in Hannover, Saale Bulls Halle pakken vijfde zege op rij

Met uitzondering van Hannover Indians en TecArt BlackDragons Erfurt heeft iedereen in de Oberliga Nord 17 wedstrijden afgewerkt. In deze Tuesday’s round-up nieuws uit Rostock, Halle, Hannover en Krefeld.

Aan de kop van de Oberliga Nord veranderde niets, maar achter het leidende tweetal, Tilburg Trappers en Herner EV, is het dringen geblazen. Het gaatje tussen nummer 3, Hamburg, en nummer zes, Duisburg, bedraagt slechts drie punten. Vrijdagavond vielen er 37 doelpunten, terwijl er zondag 49 maal van de stoelen kon worden opgeveerd.

VRIJE VAL

Na acht speeldagen bezette Rostock Piramhas nog plaats 5 in de Oberliga Nord, maar inmiddels is de ploeg van coach Christian Behncke bezig aan een vrije val. Slechts na één van de volgende negen ontmoetingen (thuis tegen TecArt BlackDragons Erfurt) mocht men 3 punten bijschrijven. Door deze reeks van nederlagen is de ploeg uit de stad aan de Oostzee afgezakt naar de tiende plek.

Vrijdagavond moest men in eigen huis zijn meerdere erkennen in Moskitos Essen (3-6). De start van de Zwarte Draken was nochtans veelbelovend (na eenentwintig minuten en 24 seconden leidde men met 3-1). Echter nog geen 28 minuten later was deze als sneeuw voor de zon verdwenen en koesterden de manschappen van Larry Suarez een 6-3 voorsprong. Twee dagen later ging Rostock in Hamburg met dezelfde cijfers opnieuw onderuit.

VREEMDE OGEN

‘Vreemde ogen dwingen’ luidt het spreekwoord. Dit geldt ook in Halle. Na de vroegtijdige exit van Herbert Hohenberger en de terugkeer van de oude nieuwe man, Ryan Foster, won Saale Bulls Halle zijn vijf daaropvolgende wedstrijden. Een vijfde plaats in de Oberliga Nord is de voorlopige beloning, De achterstand op nummer 3, Hamburg Crocodiles, bedraagt slechts 2 punten.

Mark Heatley staat model voor de wederopstanding in de Sparkassen Eisdom. De 35-jarige Duits-Canadees had in vijf duels onder leiding van Hohenberger 3 punten (een goal en 2 beslissende passes). De ervaren center, 551 wedstrijden in de DEL2 en 377 punten, verruilde deze zomer Bayreuth Tigers voor de Bulls. Sinds de komst van Foster tekende Heatley voor 3 goals en 9 punten. Enkel tegen Krefelder EV 81 verscheen de broer van voormalig NHL-speler Dany Heatley niet op het scoresheet.

INDIAAN OF SCHORPIOEN?

Robert Peleikis. Wie!? Oh ja, de 25-jarige verdediger, die in dienst van Deggendorfer SC tijdens de play-off finale van 2018 met een roekeloze center ice hit een vervroegd einde aan de postseason van Parker Bowles (diagnose: forse hersenschudding) maakte en in oktober van datzelfde jaar (toen als speler van de Hannover Indians)  Max Hermens uit het niets besprong na een volstrekt onnodige check van Nikolas Bovenschen in de rug van Jonne de Bonth  Die Robert Peleikis voorzag de transfersoap rondom hem weer van een nieuw hoofdstuk.

Hoewel hij met 12 punten in even zo veel wedstrijden achter Branislav Pohanka, Igor Bacek en Arnoldas Bosas de vierde plaats op de Indians topscorerslijst bezet, is hij persona non grata voor coach Lenny Soccio. De reden? Hij zou reeds een voorcontract voor komend seizoen hebben getekend bij de aartsvijand, Hannover Scorpions. En dus is Peleikis al twee duels achtereen een healthy scratch.

HOW TO BREAK A SCORING SLUMP?

‘Last year I came in and I clicked right away with (Tyler) Mosienko and (Nathan) Burns. This year’s different. I’ve been struggling myself a little bit. But I’ve been in the game for a long time to know it’s going to happen sometimes. I’ve just got to work hard and get through it.’  Deze woorden rolde vrijdag 1 november uit de mond van Chris Francis na afloop van de met 6-3 verloren wedstrijd tegen Tilburg Trappers.

Het harde werken lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen want sindsdien verzamelde de handige aanvaller 7 goals en 11 punten. Een loepzuivere hattrick in de eerste periode tegen de jonge honden van Krefeld onderstreepte de groeiende vorm bij 30-jarige Amerikaan uit Las Vegas. In het vervolg van de ontmoeting voegde Francis nog een doelpunt en twee assists aan zijn totalen toe.

SPOTLIGHTS

De tweede opponent van Tilburg Trappers in het komende weekeinde is Krefelder EV 81. De nieuwkomer op het derde niveau bestaat, met uitzondering van starting-goalie Sebastian Staudt en de Amerikanen Jeremiah Luedtke (afkomstig van de universiteit van Alaska-Anchorage) en Michael Jamieson (208 punten in de laatste twee seizoenen bij EHC Neuwied), uit jonge honden uit de omgeving van Krefeld.

Laatstgenoemde zette zichzelf vrijdagavond in Halle nadrukkelijk in de spotlights. De 27-jarige centrumaanvaller vond driemaal het gaatje achter Saale Bulls doelman Sebastian Albrecht. Ondanks de hattrick van Jamieson verloor de rode lantaarndrager voor de vijftiende keer deze ijshockeyjaargang.