Terug naar Nieuws

Trappers zegeviert op z’n Duits

Danny Stempher scoort 41 seconden voor tijd

Tilburg Trappers had het heel zwaar in Hannover. Dankzij een late goal van Danny Stempher stapten de Tilburgers voor de vijftiende keer in 17 ontmoetingen als overwinnaar van het ijs: 1-2.

‘It’s a stolen win. I’m not going to lie about that’, erkende coach Bo Subr na afloop volmondig. ‘It wasn’t pretty. We had some good shifts in the first two periods and some bad shifts too. But we’re able to find ways to win hockey games.’

CLICHÉ

Indians-uit, altijd lastig. Een cliché van jewelste, maar het is wel waar. Er zijn weinig plekken in het Duitse ijshockey waar de term ‘kolkend’ zo van toepassing is als in Hannover. Bij thuisduels passeren gemiddeld zo’n 2800 toeschouwers de kassa’s van het Eisstadion am Pferdeturm, maar het lijkt soms wel of het dubbele aantal er zit.

Aan de Schneidestraße in het stadsdeel Kleefeld heeft Trappers het traditioneel lastig. Zes maal eerder bezocht men ‘de Wigwam’. Enkel in het seizoen 2017-2018 kwam Tilburg er tot winst. De zondagavond absente Ryan Collier kroonde zich op 3 november 2017 tot matchwinnaar. Nagenoeg vier maanden verder (vrijdag 2 maart 2018) tikte Parker Bowles één seconde voor het einde van de overtime de winnende treffer tegen de netten. De overige vier ontmoetingen eindigden allen in een zege voor de thuisploeg.

SLORDIG

De nummer 8 in de Oberliga Nord deed het knap tegen Trappers, dat lange tijd niet wist waar het het moest zoeken in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Dat kwam onder meer omdat de equipe van Lenny Soccio vol druk zette en Tilburg in weinig nog deed denken aan de formatie die twee dagen eerder met frivool spel in de derde periode die andere ploeg uit Hannover, (Scorpions), redelijk makkelijk met 7-1 aan de kant zette.

Het ontbreken van Ryan Collier, de lange busreis en harde ijsvloer golden als verzachtende omstandigheden, maar de uitvoering van de koploper was ronduit slordig. ‘We speelden gewoon niet goed. Het was misschien wel de slordigste wedstrijd van ons seizoen tot nu toe. Het enige waarvoor we onszelf een schouderklopje mogen geven, is de manier waarop we ons in de slotfase hebben teruggeknokt’, aldus Danny Stempher na afloop.

DOELPUNTEN DUUR

Het duurde tot de tweeënveertigste minuut voordat de eerste goal viel. Michael Burns  verschalkte Ian Meierdres in een 1-op-1-duel, 1-0. ‘Defensively we’re too risky. That goal came on a shift where we gave up a 3-on-1 just seconds before that guy scored. The middle of the ice had to be covered by one of our defensemen’, keek Bo Subr nog eens terug naar de aanleiding tot de Indians-openingstreffer.

Achteraf gezien was het de wake-up call die Trappers nodig had. Gedreven door de achterstand gooide de lijstaanvoerder alle schroom van zich af. Men nagelde de Indians vast in het eigen verdedigingsvak en aanval na aanval rolde richting het vijandelijke doel van Philip Lehr. Vijf minuten voor tijd kreeg men loon naar werken. Max Hermens kreeg een pass van Jonne de Bonth niet onder controle, maar de puck dwarrelde naar Kevin Bruijsten, die met een backhand het bevroren rubber achter de Hannover-doelman veegde (1-1).

Net zoals de voorgaande vier ontmoetingen in de Pferdeturm leek ook nu de beslissing te moeten vallen in overtime totdat Danny Stempher in de dying seconds alsnog de wedstrijd in Tilburgs voordeel besliste. ‘Ik zag die jongen (Michael Burns) vallen waardoor ik Jordy (Verkiel) aan kon spelen. Hij had zelf kunnen schieten, maar legde de puck perfect terug. Ik hoefde hem alleen nog maar in het doel te schuiven’, beschreef de maker van de winnende goal zijn vierde doelpunt in de laatste vier duels.

TEVREDEN GEVOEL

Waar puntverlies voor de manschappen van coach Bo Subr dreigde, aanvaarde men, dankzij de late treffer van Stempher, nu met een driepunter de reis terug naar de Kruikenstad. ‘Over het resultaat kunnen we tevreden zijn. Ons spel en vooral het benutten van de kansen moet en kan echter veel beter’, aldus Trappers nummer 95.

Vrijdagavond (aanvang 20.00 uur) wacht voor de trotse koploper de confrontatie met Saale Bulls Halle dat zondagavond voor de vijfde maal op rij de winst pakte (5-1 in en tegen Duisburg). ‘Halle-uit is een traditioneel lastige wedstrijd voor ons. De reis erheen is een lange en zij staan niet voor niets vijfde’, keek de maker van de game-winning-goal al even vooruit. ‘I expect a tight game. Both teams are hot. They hold a 5-game winning streak and we have won 11 out of the last 12. We’ll see what happens on Friday’, luidde de slotwoorden van de Tsjechische Trappers-coach.

Wedstrijdsheet en samenvatting