Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Indians vs. Tilburg Trappers

Trappers wil in ‘Hannover-weekend’ ook winnen van Indians

Altijd moeilijk, Indians in eigen huis verslaan. Maar natuurlijk wil Tilburg, na winst op Scorpions vrijdag, dit ‘Hannover-weekend’ succesvol met zes punten afsluiten! Vol overtuiging en moed zal Trappers vanavond dus het ijs van de Pferdeturm betreden en de punten hopelijk mee naar huis nemen.

HEIßEN FIGHT

In Hannover kijken ze er in ieder geval naar uit. “Die Indians sind also bereit um sich erneut einen heißen Fight mit dem Tilburg Trappers zu liefern.” Op hun eigen site haalt Indians nog eens gelukkige herinneringen op aan de ‘epische’ wedstrijden tegen Tilburg vorig seizoen. Indians wist toen tweemaal op heroïsche wijze Trappers te verslaan, nadat dat ze eerst op achterstand waren gekomen. De altijd aanwezige en enthousiaste fans van Indians worden daarbij als grote steun gezien.

De Litouwse forward Arnoldas Bosas noemt de sfeer in de Pferdeturm ‘altijd buitengewoon’. “Het is echt leuk om voor deze fans te spelen!” aldus Boss, zoals hij inmiddels genoemd wordt door zijn teamgenoten.

OVERTIME

Op 20 oktober ontmoetten de twee teams elkaar voor het eerst dit seizoen. Tilburg Trappers had ruim 61 minuten lang grote problemen met Hannover Indians, maar kreeg de (destijds) nummer 10 van de ranglijst in overtime toch op de knieën. Diego Hofland wist toen opnieuw in overtime te scoren, zoals hij dat de wedstrijd ervoor ook tegen Hannover Scorpions deed in de extra tijd.

PFERDETURM

Inmiddels staat Indians op de achtste plaats in de ranglijst. Van de vijftien gespeelde wedstrijden, wonnen ze er zeven. In eigen huis verloor Indians dit seizoen alleen nog maar van Hannover Scorpions (2-4) en Saale Bulls Halle (3-4). Dit wordt de vijftiende keer in totaal dat Trappers tegen Indians speelt. Tweemaal eerder wist Trappers de winst binnen te halen in de Pferdeturm, beide keren in overtime. Op 3 november 2017 schoot Ryan Collier de winnende puck in het net, op 2 maart 2018 was het Parker Bowles die Tilburg de winst schonk.

TILBURGSE TOPSCOORDERS

Na vrijdagavond staat Mitch Bruijsten weer bovenaan de topscoorderslijst. Tilburg is goed vertegenwoordigd in de top tien: Max Hermens en Danny Stempher staan op plaats zes en zeven en Reno de Hondt op de tiende plek. De Hamburgse Crocodiles Dominik Lascheit en Thomas Zuravlev hijgen Mitch in zijn nek en staan met eenzelfde puntenaantal op plaats twee en drie. Ook Hannover Scorpions leveren twee top tien topscoorders aan (Björn Bombis op vier en Patrick Schmid op negen) en de Icefighters uit Leipzig Florian Eichelkraut (plaats vijf) en Hannes Albrecht (plaats acht) completeren de lijst.

Geblesseerde spelers

Net als vrijdagavond zal het team vandaag niet kunnen beschikken over Ryan Collier.