Terug naar Nieuws

Trappers verslaat Scorpions in eigen huis met 7-1

TILBURG TRAPPERS LAAT GEEN SPAAN HEEL VAN INEFFECTIEF HANNOVER SCORPIONS

In een eerdere ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Hannover Scorpions moesten er extra speelminuten aan te passen komen voordat er een winnaar uit de bus kwam. Uit bij Hannover Scorpions werd het vorige maand 3-4 en nam Trappers twee punten mee naar Tilburg. Vandaag bleven de drie punten op Stappegoor. Het werd 7-1 voor de Tilburgers na een zeer lastige wedstrijd.

DE MUUR VAN MEIERDRES

Hoewel Tilburg Trappers na de eerste periode met een 1-0 voorsprong van het ijs afstapten leek een zege heel ver weg. Tilburg Trappers liet zich een aantal keren goed overrompelen door de aanval van Scorpions. Diverse uitbraken en goed opgezette acties resulteerden voor de gasten in een aantal goede doelpogingen. Het bleef vooral bij ‘pogingen’ omdat Meierdres alle schoten wist af te stoppen. Pas na dertien minuten spelen kwam via Max Hermens, Trappers eerste goede doelpoging. Een uitbraak waarbij Hermens de hoofdrol in had, werd door de goalie van Scorpions vakkundig gestopt.

Pas richting de slotfase van de eerste periode schoot teamcaptain Mickey Bastings raak nadat de goalie misgreep. Het stond na 20 minuten 1-0 maar Trappers had net zo goed flink achter kunnen staan, als de muur van Meierdres niet overeind was gebleven.

KOPIE

De tweede periode was qua spelbeeld vrijwel een kopie van de eerste periode. Tilburg Trappers liet nog steeds Hannover Scorpions de dienst uitmaken. Trappers liet zich meeslepen in het spel en moest vooral verdedigen. Tijdens de eerste powerplay van Scorpions was het raak. Christoph Koziol wist te profiteren van de man-meer-situatie en zette zijn team op gelijke hoogte met de Oberliga-Nord koploper. “Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in een moment waarin de penaltykill niet goed ging. De andere penaltykills waren wel goed. Onze penaltykills kunnen nog beter. Vaak vallen er doelpunten tijdens een penaltykill door individuele fouten, daar moeten we aan gaan werken” aldus de Tsjechische oefenmeester, Bo Subr na afloop.

Een aantal minuten later, na een halve wedstrijd te hebben gespeeld bracht Mitch Bruijsten zijn team op een 2-1 voorsprong. In de slotfase deed de Nijmegenaar er een schepje bovenop en wist ook in de eerste Tilburgse powerplay, trefzeker te zijn. Dankzij het goede verdedigingswerk van het gehele team, het puike keeperswerk en de twee goals van Mitch Bruijsten bleef de schade beperkt en stond het 3-1. “Als Ian het eerste half uur van de wedstrijd niet goed had gekeept, was het een andere wedstrijd geworden. Ian speelde net als Ruud Leeuwesteijn in Rostock, een zeer goede wedstrijd. Ze hadden vandaag hele goede kansen. Van de 14 kansen in de tweede periode werden er 9 recht op Ian afgeschoten” zei Bo Subr.

“We speelden een keurige eerste en tweede periode. We weten hoe goed Trappers speelt, maar wij speelden heel goed en gaven weinig kansen weg in de eerste twee perioden. Maar we wisten zelf onze kansen niet te benutten, mede doordat de goalie van Trappers erg goed speelde”  aldus de Canadese import Julien Pelletier. Ook voegde de teleurgestelde Pelletier daar aan toe: “Na de tweede en derde goal gaven we op. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Een goal op het einde van de periode is nooit goed. Je gaat dan toch met dat doelpunt naar de kleedkamer.”

HERBOREN

Trappers leek in de laatste periode van de wedstrijd als herboren uit de kleedkamers te komen. De moegestreden spelers van Scorpions wist niet om te gaan met de ‘herboren’ Tilburgers. Na de openingsfase had Tilburg Trappers drie minuten tijd nodig om de 3-1 om te buigen naar 6-1. Via goals van Reno De Hondt (powerplay), Danny Stempher en Max Hermens werd de winst veilig gesteld. Hannover Scorpions was moe, zwak en kon alleen maar lijdzaam toekijken hoe de goalie onder vuur werd genomen. Coach Dieter Reiss besloot goalie Enrico Salvarani ‘uit zijn lijden te verlossen’ en wisselde hem. Ook de andere keeper was niet opgewassen tegen de koploper uit de Oberliga Nord. Het was wederom Max Hermens, die met zijn 7-1 de genadeklap uitgaf. Zelfs een powerplay in de slotfase bracht Scorpions niks, waardoor het 7-1 bleef. “ 7-1, three points, big win” waren de woorden van de coach na afloop waar hij ook te kennen gaf, blij te zijn met de twee powerplaygoals.

Ian Meierdres de MOTM zei na de wedstrijd het volgende: “We hadden de eerste twee perioden nodig om in ons spel komen. In de derde periode herpakken we ons dan scoren wij vier kansen achter elkaar.” en “We hebben veel te veel weggegeven, uiteindelijk maken we het goed af en dat is ons geluk geweest”

Julien Pelletier die het spelen in Duitsland als fijn ervaart is blij met de minuten die hij ‘hier’kan spelen. Maar vindt vooral de manier waarop er wordt gespeeld en het aantal wedstrijden prettig. Ook het reizen in ‘Europe’ vindt hij een mooie bijkomstigheid. Julien Pelletier speelde voorgaande seizoenen voor Moskitos Essen en E.V. Landshut. Pelletier gaf in het interview aan: “We moeten focussen op hoe we spelen en hoe we voor de volle 60 minuten aan de bak moeten”

HANNOVERWEEKEND

Na Hannover Scorpions met 7-1 van de mat te hebben geveegd zal Tilburg Trappers zondag afreizen naar Hannover om tegen de streekgenoot van Scorpions, Hannover Indians te spelen. Deze wedstrijd is via de livestream te volgen.

Op de vraag die Ian Meierdres na afloop kreeg of het een zes punten weekend wordt zei hij het volgende “Dat kan ik pas zondagavond ergens rond 21:00 zeggen. We moeten wel reel blijven. Die jongens hebben ook een heel goed team, die hebben een mindere start gehad maar hebben wel twee of drie goede lijnen, en daar moeten we zeker klaar voor zijn”