Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

TRAPPERS NOG NIET EERDER THUIS VERLOREN VAN HANNOVER SCORPIONS

Sen-sa-tio-neel was het, de vorige keer dat Trappers en Scorpions tegen elkaar speelden. Tilburg wist een achterstand van 3-0 om te buigen in winst in overtime (3-4). Kan Tilburg, nu in eigen huis, opnieuw over de schorpioenen heen walsen? Of gaat de dodelijke powerplay van Scorpions Tilburg parten spelen? Dat gaan we om 20 uur vanavond zien in IJssportcentrum Stappegoor.

NEGATIEVE SPIRAAL

Het verliezen van Tilburg op 18 oktober zette een negatieve spiraal in voor de schorpioenen. Scorpions verloor de zes wedstrijden die het daarna speelde. Afgelopen vrijdag doorbraken ze de neerwaartse flow door in eigen huis fors te winnen van Rostock Piranhas (9-3). Zondag verloren ze na een spannende wedstrijd, waarin het lange tijd gelijk op ging, in overtime van Hamburg (6-5).

DODELIJKE POWERPLAY

Danny Stempher noemt de powerplay van Scorpions ‘dodelijk’. Tijdens twee van de drie goals die Hannover de vorige keer tegen Tilburg scoorde, was er sprake van powerplay voor Scorpions. Eén van die powerplays was na een vermeende overtreding van Stempher, die toen meteen moest gaan douchen van de scheidsrechter.

IMPORT-WISSEL-SPELER-SPEL

De Canadees Julien Pelletier liep tijdens die wedstrijd tegen Tilburg een fikse schouder- en rugblessure op. Daarna begon Scorpions met het grote import-wissel-speler-spel. Voor Pelletier kwam Kevin Miller in de plaats. Na vier wedstrijden op proef te hebben gespeeld (en waarschijnlijk ook door het herstel van Pelletier), mocht de Canadees echter weer het vliegtuig naar huis pakken. Ook van de Canadees Giovanni Robinson is inmiddels afscheid genomen in Hannover. Hij is begin twee weken geleden vervangen door Mario Valery-Trabucco, eveneens een Canadees.

Valery-Trabucco heeft zich in de drie wedstrijden die hij nu heeft gespeeld al van zijn goede kant laten zien en vijf punten op zijn naam staan. Zowel tegen Rostock als Hamburg wist de Canadees te scoren. In alle drie de gespeelde wedstrijden leverde hij ook een assist. Afgelopen twee jaar speelde Valery-Trabucco in Frankrijk in de eerste divisie en was hij goed voor in totaal 77 punten.

DOELCIJFERS

Tilburg verloor nog nooit in zijn dertien voorgaande thuiswedstrijden tegen de ploeg van coach Dieter Reiss. De doelcijfers spreken overduidelijk in het voordeel van de drievoudig Oberliga Meister (68 vóór en slechts 21 tegen).

GEBLESSEERDE SPELERS

De verdediging zal het vanavond in de wedstrijd tegen de schorpioenen in ieder geval nog zonder Ryan Collier moeten doen.  Hij is nog niet voldoende hersteld.