Terug naar Nieuws

Ronald McDonald Huis zondag wedstrijdsponsor

Maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in vaandel bij Tilburg Trappers

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen start Tilburg Trappers dit seizoen met een aantal projecten om ‘iets terug te geven aan de maatschappij’. De samenwerking met Amarant is hier al een eerste invulling van. Daarnaast wil de ijshockeyclub ook het Ronald McDonald Huis in Tilburg ondersteunen, de samenwerking met Amarant voortzetten en de afval- en plasticproblematiek in de ijshal aanpakken.

ICONISCHE STATUS

Algemeen directeur Gerard Arink vindt het belangrijk dat Trappers, als icoon in de Tilburgse en Nederlandse maatschappij, de verantwoordelijkheid neemt om ook iets terug te geven aan die maatschappij. “Wij profiteren als club van die iconische status. Zo worden elke week de wedstrijden goed bezocht. Dan vind ik dat we ook iets terug moeten geven aan Tilburg.” De club richt daarbij zijn pijlen op de jeugd en het bevorderen van het sportplezier. Daarom staat dit seizoen het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel bij de Tilburgse ijshockeyclub.

AMARANT

Amarant is in Tilburg en omgeving een bekend instituut. De instelling zorgt al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw voor verstandelijk gehandicapten. Inmiddels is de stichting gegroeid en draagt ze bij aan het welzijn en geluk van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel.

Vorig jaar startte Trappers en Amarant een proef om een dagelijkse invulling te kunnen geven voor mensen met een afstand tot de maatschappij. Arink: “Dat is goed bevallen en op verzoek van Amarant hebben we dat nu structureel ingevuld. Elke dag komen er nu vijf mensen vanuit Amarant helpen met eenvoudige werkzaamheden.”

RONALD MCDONALD HUIS

Het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg draagt concreet bij aan het welzijn van zieke kinderen en hun familie. Al meer dan vijftien jaar helpt het Ronald McDonald Huis, met inzet van meer dan 120 vrijwilligers, zieke kinderen en hun familie. Samen zorgen zij voor een warm thuis voor ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Revalidatiecentrum Leijpark en het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis. Tilburg Trappers gaat dit mooie geheel vanaf dit seizoen ondersteunen.

Op 1 december, voor aanvang van de wedstrijd, is de aftrap van dit initiatief. Aan de exacte invulling van de samenwerking wordt nog gewerkt, maar de club wil sowieso op diverse fronten een bijdrage gaan leveren en aandacht vragen voor Ronald McDonald Huis op de ijsbaan en onder de sponsoren. De spelers van het Oberligateam hebben aangegeven ook deel te willen nemen aan dit initiatief.

SCHONE TRIBUNES

Het laatste plan dat Arink wil benoemen is het aanpakken van de afval- en plasticproblematiek. “Zoals je weet schenken wij bier in stack cups en doen we elke wedstrijd veel moeite om ze terug te krijgen. Toch verdwijnen er veel.” Daarnaast ligt er op de tribunes na een gespeelde wedstrijd flink veel afval en plastic. Samen met de jeugd van Trappers wil het bestuur nu het initiatief nemen en plannen maken voor het schoonhouden van de tribunes. Als na een wedstrijd blijkt dat er daardoor minder geld besteed hoeft te worden aan schoonmaken door dit initiatief, dan zal dat overgebleven geld meteen geïnvesteerd worden in Trappers Jeugd. “Mijn doel is om de ijshal ná een wedstrijd in dezelfde staat te zien zoals deze was bij aanvang van de wedstrijd.”

Tilburg Trappers maakt zich dus op voor een seizoen vol sport en spanning, maar gaat ook een steentje bijdragen aan de Tilburgse maatschappij door het ondersteunen van deze mooie initiatieven.